XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "A Barcelona tenim dos reptes: som la capital del mòbil i volem ser la capital de les 'smart cities', sector que és complementari al dels mòbils, i que per tirar endavant, necessita una estreta col·laboració del sector públic".

Schneider Electric, mitjançant Telvent, col·laborarà amb l’Ajuntament de Barcelona a l’hora d’estudiar una gestió integrada dels diferents elements de mobilitat de la ciutat. La companyia ha treballat en solucions de mobilitat a les ciutats de Mumbai, Dallas, Rio de Janeiro i Sao Paulo, entre d’altres.

En un segon estadi, després de la mobilitat es treballaran aspectes com la gestió intel·ligent de l’aigua i de les xarxes de distribució de l’energia, edificis i habitatges intel·ligents i “e-government”. Segons Xavier Trias, “el futur de les ciutat és en la creativitat, la innovació, l’aplicació de les noves tecnologies aplicades al servei de les persones”.

Coincidint amb el saló Smart City Expo que es va fer a Fira de Barcelona a finals de novembre de 2011, diverses companyies es van aliar per impulsar l’Smart City Campus al 22@, un clúster dedicat a investigar i realitzar proves pilot sobre gestió urbana sostenible.