Barcelona es convertirà a partir de juliol en la primera ciutat de tot l’Estat que tindrà cobertura al 100% de fibra òptica. Actualment aquesta cobertura arriba només fins al 48 %. Per fer possible aquest projecte, Telefónica ha creat 1.300 nous llocs de treball d’alt nivell, dels quals un centenar seran enginyers, 200 seran comercials qualificats, 450 seran operaris de construcció de xarxes, 200s’ecarregaran de projectes de fibra en domicilis i uns ltres 350 seran instal·ladors de xarxes en domicilis.

L’executiu de la companyia i l’alcalde de Barcelona han fet aquest anunci des del nou centre d’atenció telefònica on treballen 720 persones que donen atenció telefònica en català. Aquests, juntament amb els comercials contractats per comercialitzar la fibra òptica representen 2.000 nous llocs de treball a Barcelona.

Xavier Trias ha celebrat l’aposta de Telefónica per la ciutat de Barcelona i ha dit que la capital catalana es converteix en la “punta de llança” pel que fa a la tecnologia, amb l’aposta de convertir-se en la capital de la telefonia mòbil. Faura també ha explicat que l’edifici de plaça de Catalunya on es troba una de les botigues de la companyia podria convertir-se en la seu permanent del Mobile World Congress.