La pluja no ha deixat els manifestants a casa. Han estat milers, uns 20.000 segons l'Ajuntament i un 0 més segons els sindicats. JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO de Catalunya "Som aquí avui perquè el Govern prengui bona nota que els pressupostos que hi ha al Parlament no serveixen per res. Crearan més atur i ens faran ser més pobres." JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT de Catalunya "Els que han causat aquesta crisi, els veritables responsables d'aquesta crisi són els que no l'estan pagant, com el sistema financer." JORDI MIRALLES, coordinador general d'EUiA "Al Parlament diem que no a les retallades i aquí al carrer també diem que no a les retallades." A la capçalera de la manifestació el Forum Social Català que acull més de 300 organitzacions, la Plataforma contra les Retallades i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. Un clam contra el sistema econòmic i polític actual amb un portaveu, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres. ARCADI OLIVERES, president de Justícia i Pau "Com més temps fem durar aquest sistema que és completament irregular, més víctimes innocents hi haurà, més beneficis hi haurà per aquells que tenen el capital i més destrucció hi haurà del planeta. Per tant penso que són tres raons suficients com perquè lluitem." "El Forum Social Català va demanar als sindicats que s'unissin a la manifestació sense sigles. Una proposta que no ha convençut els sindicats i per això la marxa s'ha dividit en més d'una capçalera." GIANNI ORSINI, portaveu del Fòrum Social Català "Ells ja tenien previst de sortir amb sigles i hem pensat que era millor no entrar en dialèctica o més divisions. Hem convocat el mateix dia, més o menys al mateix lloc però deixant clar que són dos blocs diferents." La manifestació ha acabat amb la lectura d'un manifest per part d'Arcadi Oliveres davant de l'estació de França. Segons els organitzadors, la marxa havia d'acabar a les portes del Parlament però asseguren que les administracions han optat per tancar el Parc de la Ciutadella.

La pluja no ha impedit que milers de persones s’apleguessin al centre de la ciutat per protestar contra els ajustaments al sector públic que du a terme el govern català. Les dades de participació apunten 20.000 persones segons l’Ajuntament, 15.000 segons la Conselleria d’Interior i entre 150.000 i 200.000 segons els organitzadors.

A la marxa, hi han participat persones de diversos col·lectius, des de treballadors de la sanitat, gent del col·lectiu 15-M, personal d’educació o pares d’alumnes, com per exemple el grup de famílies afectades per l’endarreriment de la construcció de les Escoles Bressol Municipals Caspolino i Jaén.

Entre els assistents, també s’hi han comptat destacats membres dels partits polítics de l’oposició com el líder d’ICV, Joan Herrera; el d’EUiA, Jordi Miralles; Oriol Junqueras d’ERC, Albert Rivera de Ciutadans i el líder del PSC a Barcelona, Jordi Hereu. Tampoc no hi han faltat  els líders d’UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Àlvarez i Joan Carles Gallego,

La manifestació s’ha dividit en dues parts pel desacord entre el Fòrum Social Català (FSC) i els sindicats de participar en una manifestació unitària, sense sigles ni banderes. A la primera capçalera hi havia els membres del FSC i darrere seu han caminat els membres dels sindicats CCOO i UGT. La marxa ha acabat a les portes del Parc de la Ciutadella amb la lectura d’un manifest.

Al Twitter, la marxa s’ha pogut seguir amb les etiquetes #prouretallades#28G. Aquest, però, no ha estat l’únic acte de protesta. Les concentracions s’han repetit a Tarragona, Lleida i, al matí, ha tingut lloc una protesta a Girona.