ANDREU BARTOLOMÉ, empresari "El nostre és un acte civil d'insubmissió que vol aconseguir la pressió necessària perquè el nostre govern recuperi el govern de la valentia i de la dignitat que es mereix el nostre país. Nosaltres volem complir. Volem pagar, però ho volem fer al nostre país."

Els dos empresaris asseguren que des d’aquesta data ingressaran directament a Catalunya  l’IVA i l’impost de societats, perquè aquests diners, els pugui gestionar la Generalitat.  El que va empentar-los a adoptar aquesta mesura és el que ells anomenen l’espoli de l’Estat espanyol, i fan una crida a la resta de l’empresariat català perquè s’apuntin a la insubmissió fiscal i que els polítics en prenguin nota. Calculen que en aquests darrers 20 anys l’executiu central no ha retornat a Catalunya 400.000 milions d’euros.

L’1 de gener de 2012, els dos joves empresaris de Siurana (el Priorat), van explicar per carta les intencions que tenien al president de la Generalitat, Artur Mas. Argumenten que deixen d’ingressar els impostos a l’Estat per la “falta de respecte que té i mostra l’esmentat Estat espanyol per les nostres lleis, institucions i ciutadania, amb l’exemple més clar de l’Estatut”. Els dos empresaris han informat de l’acció que duran a terme les conselleries de Justícia i Economia, la Unió Europea i l’ONU.