Segons ha informat avui TMB, les retallades del servei responen a l’objectiu de “racionalitzar” la gestió per “incrementar l’eficiència i assegurar la viabilitat del sistema de transport públic”. Per fer els ajustos, l’empresa ha tingut en compte la demanda de les diferents línies i també l’existència d’altres sistemes de transport en la zona de cobertura dels autobusos.

A partir d’aquest dissabte, deixaran de circular les línies 31, 35, 105 i 158 perquè, segons TMB, tenen poca demanda i el recorregut que fan se solapa amb el d’altres línies de bus, metro o tramvia.

Altres tres línies ( 58, 75 i 91) reajustaran l’horari. Així, la Línia 58 deixarà de circular els dissabtes, la 75 no donarà servei ni dissabte ni diumenge ni els festius i la 91 deixarà de fer les quatre circulacions que feia els diumenges i festius.

A més, totes les línies del Bus de Barri, excepte la 111 i la 116, tornaran a circular només els feiners i els dissabtes. TMB argumenta que aquests vehicles tenen coeficients de cobertura baixos i necessitats de finançament que oscil·len entre els 1,32 i els 10,85 euros per validació. Se n’exceptua la Línia 111, que puja al Tibidabo, perquè té un nivell d’utilització en festiu similar al dels dies feiners.  També queda fora dels ajustos la Línia 116 perquè és la que porta més passatge.