Molta expectació mediàtica per a una vista que ha durat poc més de cinc minuts. El temps que ha trigat l'acusada a dir que renunciava al seu advocat. L'argument: diferències a l'hora de plantejar l'estratègia de defensa. Unes desavinences que van acabar esclatant ahir a la tarda, menys de 24 hores abans del judici. Sergio Mercé, advocat de l'acusada "Durante cuatro años hemos estado de acuerdo efectivamente y en el último momento ella me ha comunicado que no aceptaba la estrategia de defensa que pretendiamos mantener. Es todo lo que puedo decir" Una maniobra que segons el magistrat és un "frau processal". La fiscalia ha anat més enllà i ho considera una estratègia per guanyar temps. La decisió ha indignat familiars i amics de la víctima, que s'han concentrat a les portes del jutjat. El judici s'ha suspès fins al 20 de febrer. Ara el jutge ha decidir si manté l'acusada en presó provisional, on s'està des de fa quatre anys. És el màxim que permet la llei. A meitat de març s'acaba el termini. Teòricament, si no la condemnen abans hauria de quedar en llibertat a l'espera de la sentència. EL magistrat, però, pot ordenar-ne una pròrroga. Emilio Zegrí, advocat de l'acusació particular "El fiscal ha demanat ja que s'estableixi ja la pròrroga de la presó provisional i nosaltres també ens hem adherit" L'acusada s'enfronta a una pena de 24 anys de presó pels delictes d'assassinat, falsedat documental i estafa. Antonio Páez, germà de la víctima "Se nos hace duro y demás pero es lo que queremos. Que haya justícia, que se pueda celebrar el juicio y que de una vez por todas se sepa quien es el asesino de mi hermana" La víctima va morir en un apartament llogat del carrer de Camprodon. Segons la fiscalia, l'acusada la va adormir amb cloroform i la va asfixiar amb una bossa de plàstic. Li va col·locar restes de semen a la boca i a la vagina que havia tret abans de dos gigolós. Tot per simular una violació. Els Mossos, però, van descobrir que durant dos anys, la detinguda havia suplentat la identitat de la seva amiga i havia contractat diverses assegurances de vida i crèdits. Volia aconseguir aixi més d'un milió d'euros. Al final, les càmeres de seguretat i el seu company la van acabar delatant.

Després de sis anys fent-se passar per ella, l’acusada, presumptament, va convidar la víctima a sopar i després la va assassinar. Acte seguit va intentar fingir que l’amiga havia estat violada. Ho va fer introduint el sèemen, que va aconseguir en un prostíbul,  a la boca i els genitals de la víctima per simular un homicidi sexual. El cos de la dona va ser trobat dos dies després del crim. Al pis, la policia hi va trobar diverses proves que incriminarien l’acusada.

L’acusada hauria anat disfressada per simular ser l’amiga a bancs i caixes per contractar préstecs i assegurances de vida a nom de la víctima. L’objectiu era, segons la fiscalia, beneficiar-se dels diners un cop la matés.

El fiscal reclama per a ella 24 anys de presó pels delictes d’assassinat, falsedat documental i estafa. L’acusació particular li’n demana quasi 30.