Des d'avui la ciutat hauria de tenir un aspecte més net i endreçat, almenys aquest és l'objectiu dels reajustaments en la neteja de la ciutat que entren en vigor aquest dilluns. L'Ajuntament ha introduït canvis en el sistema actual sense incrementar-ne el cost econòmic. Després d'unes setmanes de prova i d'una campanya de comunicació encara en marxa, ara arriba l'hora de la veritat. Hi haurà més neteja, però també més vigilància polícial per fer complir les ordenances. ANTONI VIVES , tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Gent que deixa a deshora algunes coses al carrer, que llença papers a terra hi haurà una actitud molta més proactiva. No n'hi ha prou de netejar sinó que hem d'evitar també que hi hagi actuacions no associades al concepte de no compartir la responsabilitat en la neteja." Els canvis que entren en vigor inclouen la instal·lació de papereres de més capacitat, la recollida del cartró comercial un cop es finalitzi l'activitat, també es redissenyaran els itineraris per recollir brossa fora dels contenidors i s'incrementaran els equips de repàs i manteniment dels carrers. Una actuació que també inclou la intensificació del reg... A partir d'ara veure carrers molls serà una tònica general, una de les novetats del nou pla de millora de és l'augment de la neteja amb aigua. A les zones amb més afluència s'hi destinaran 26 operaris i 12 vehicles. Un reg diürn que no beneficia tothom... "He tingut aquí un petit ensurt, etan els carrers mullats perque els reguen a les hores on passa tothom i això és perillós per la gent que va amb bicicleta." Els qui van en bicicleta diuen que el terra moll obligar a anar amb molta més precaució.

És el pla de xoc anunciat a finals de novembre per l’alcalde, Xavier Trias, amb l’objectiu que la ciutat estigui més neta i endreçada. Aquests canvis en el funcionament dels serveis de neteja de la ciutat no tenen cap cost afegit, segons l’Ajuntament, i arriben després d’analitzar els dos primers anys de funcionament de la contracta de neteja.

El nou horari de recollida de cartró i paper es començarà a aplicar a partir de l’1 de març, un cop finalitzada la temporada de rebaixes i després d’haver pogut informar els comerços individualment dels canvis. D’aquesta manera, es vol que els comerciants treguin, com es fa ja ara, el cartró al carrer (plegat i lligat arran de vorera davant l’establiment) però els seveis municipals passaran a recollir-lo a partir de l’hora de tancament, durant el torn nocturn de recollida, per evitar l’acumulació de paper i cartró al carrer durant l’horari diürn.

El Pla tècnic de millora de la neteja viària es posa en marxa juntament amb un nou pla de comunicació, orientat a demanar la col·laboració  i la complicitat de la ciutadania.

Es dupliquen les denúncies per embrutar el carrer

L’Ajuntament ha imposat 879 denúncies el darrer any per embrutar el carrer i desfer-se de la brossa llençant-la a terra, i també dels xiclets. El nombre de denúncies significa un augment del 91,1% respecte del mateix període de l’any passat, quan el consistori va posar 460 denúncies.

L’augment de les denúncies coincideix amb el canvi de govern i és conseqüència del reforç de la vigilància de la Guàrdia Urbana a persones que abandonen cartró al carrer o que no netegen les defecacions dels gossos.