Algunes de les mesures que proposa Transports Metropolitans de Barcelona són la congelació salarial del 4.200 treballadors, prejubilacions o la reducció d’horaris per evitar solucions més dràstiques, com ara un expedient de regulació d’ocupació temporal.

El Comitè d’Empresa, en canvi, s’oposa a la congelació salarial (que reduiria en 14 milions la partida destinada als sous). En un comunicat han explicat que avui hi havia una reunió a la qual no s’han presentat, i han enviat una carta a l’empresa per dir-li que no estan d’acord amb les mesures que els proposa

El conveni vigent integra la supressió de 89 hores presencials per una pèrdua de massa salarial de 150 euros mensuals, que sumen 1.800 euros anuals. Els treballadors consideren que ja es va fer un esforç en la negociació d’aquest document i que no haurien de patir més retallades. A més, han alertat que la cúpula de TMB no dóna cap garantia que les mesures salarials proposades ara no repercuteixin en d’altres els propers mesos. Els empleats asseguren que la direcció va amenaçar que, en cas que no acceptin la congelació salarial, aplicaran un ERO.

Per evitar congelar els sous, Miguel Ángel Arias (membre del Comitè d’Empresa) proposa el retard de projectes com la instal·lació de pantalles de plasma i del canal d’informació MouTV als autobusos, i retreu que s’inverteixi en museus o campanyes publicitàries.