Tots els ulls estan posats en aquest edifici. Més de vint-i-dues associacions ja han subscrit el manifest a favor de l'ocupació de l'edifici del carrer d'Almagro. A més, demanen al jutge Miguel Ángel Tabarés que no acordi el desallotjament cautelar de les 7 famílies que hi viuen ara mateix a l'interior. MARC SERRA "Estem convençuts que no hi haurà desallotjament." LUIS BLANCO "Es immoral, il·legal que hi hagi milers de pisos buits mentre hi ha gent desnonada al carrer." Denuncien que Barcelona és una de les províncies més afectades pels desnonaments, conctretament 18 al dia. A més posen de manifest que hi ha poca oferta de pisos de protecció oficial i les llistes per aconseguir-ne un són extenses. Per això aquest bloc s'ha convertit en l'edifici insígnia amb què es reclama un canvi en les polítiques d'habitatge. A dins, la vida hi continua. En Fèlix ja fa 20 dies que hi viu. Va ser desnonat fa uns mesos i ara només compta amb una ajuda de 426 euros per viure. Fèlix "Sabemos que lo hemos hecho mal, las circunstancias nos han obligado a esto. Mil disculpas a esta entidad bancaria de corazón." Tot i això, manté l'esperança que el jutge els permeti continuar al bloc fins que tingui l'oportunitat d'aconseguir un habitatge.

Les entitats -entre les quals hi ha la CGT, la FAVB o Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres- han iniciat una recollida de signatures per demanar a la justícia que no desallotgi l’edifici de Verdum, ocupat des de fa dues setmanes després d’una manifestació dels “indignats”. En una carta, les associacions demanen al jutge que porta el cas que tingui en compte la situació de crisi actual i les dificultats que hi ha per aconseguir un habitatge.

Les associacions també recorden que des de l’inici de la recessió econòmica “no hi ha dia en què no es produeixi un desnonament”. Hi afegeixen que aquesta situació es produeix en un país on hi ha “milers d’habitatges buits a mans d’entitats financeres, immobiliàries i grans propietaris, que fan valdre el dret a la propietat sense cap mena de límit social, i esperen el millor moment per tornar a especular”.

En aquest context, les entitats consideren que l’ocupació de l’edifici del carrer d’Almagro per part de famílies sense habitatge -i desnonades d’altres pisos- és una pràctica “més que legítima”.