JOSÉ LUIS PEIRÓ, codirector del Programa de Cirurgia Fetal "La novetat d'aquest cas és que hem consolidat la tècnica nova del pegat i l'adhesiu que és molt simple i ens permetrà en breu aplicar-ho fetoscòpicament i després que aquest cas és el primer que fem aquí a l'hospital Vall d'Hebron i el primer que es fa a Catalunya."

L’operació intrauterina consitueix el primer cas del món en què la reparació d’aquesta malformació congènita del sistema  neuronal central es tracta amb un pegat sintètic, reabsorvit per la pell del nadó.

La intervenció permetrà a la nena caminar en un futur. També se li reduirà el deteriorament cognitiu que porta la hidrocefàlia associada a aquesta malformació i augmentarà la capacitat per controlar els esfínters, una altra de les seqüeles de l’espina bífida.

L’espina bífida afecta un de cada 1.000 nadons nascuts al món que tenen una predisposició genètica barrejada amb factors ambientals que encara es desconeixen. La malaltia es desencaden quan el fetus no tanca completament la columna vertebral i la medul·la espinal i el líquid amniòtic de la placenta malmeten el sistema nerviós del futur nadó.