A la trobada hi han assistit vuit representants dels vuit barris que envolten el centre hospitalari juntament amb el gerent de l’hospital, un representant del Consorci de Barcelona i el director assistencial del Vall d’Hebron. Una cinquantena de persones han esperat al vestíbul de l’hospital el resultat de la reunió. I el resultat és que finalment l’hospital no aturarà parcialment l’activitat tres dels quatre dies que tenia previst.

Segons els veïns, els dies 9, 27 i 30 de desembre no hi haurà aturades parcials, com va succeir divendres, que es van haver de reprogramar 2.700 visites. Això sí, el proper 31 d’octubre sí que es paralitzaran part dels serveis mèdics, tal com estava previst, per la proximitat de la data.

Segons l’hospital però, el 31 d’octubre mantindrà la reducció de l’activitat programada deixant un romanent de professionals per tal d’evitar disfuncions assistencials. La resta de dies (9, 27 i 30 de desembre), es flexibilitzarà l’obligatorietat de concentrar els permisos. Els treballadors no hauran d’agafar obligatòriament aquests dies de festa i l’activitat programada s’adaptarà als recursos disponibles. De cara a l’any vinent, aquests dies de reducció de l’activitat programada s’acordaran amb els professionals a través de la Junta de Personal del Centre.

Recordem que la direcció del centre va decidir reduir els serveis mèdics per ajustar-se a la retallada que li imposen des de l’Institut Català de la Salut.