No hi ha hagut ferits, perquè tots els ocupants de l’edifici n’han sortit ràpidament tan bon punt ha començat el foc cap a les 16.30 h. Ells mateixos han avisat els bombers, que hi han enviat tres dotacions i, en poc més de mitja hora, han apagat les flames. Ha cremat tot el que hi havia a les quatre habitacions del primer pis i el fum s’ha estès per tot l’edifici que, a banda de les naus de la planta baixa, compta també amb un segon pis. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han tallat el carrer de Badajoz i han acordonat la zona.

Segons han explicat diversos ocupants de l’edifici, l’autor de l’incendi és un dels seus companys que té les facultats mentals pertorbades. De fet, ell mateix ha reconegut haver encès el matalàs i s’ha lliurat als Mossos d’Esquadra, que se l’han emportat detingut per un delicte de danys.

260811incendi3+

L’edifici segueix ocupat

A la façana encara es llegeix el rètol de l’empresa de transports que hi tenia la seu anys enrere. L’edifici ha estat abandonat durant una dècada i, des de fa més de tres anys, és ocupat per mig centenar d’immigrants sense sostre, la majoria subsaharians, que es dediquen a recollir ferralla. Un parell de furgonetes hi aparquen cada dia al davant per carregar la mercaderia.

La policia hi ha actuat en diverses ocasions per demanar-los la documentació, però no els han desallotjat perquè no tenien l’ordre judicial. Els ocupants d’aquest edifici no provoquen gaire problemes al veïnat i, de fet, al juliol passat uns 300 veïns del Poblenou es van manifestar a la plaça de Tísner, just al costat, per donar suport a les persones que viuen en aquesta nau i impedir un possible desallotjament.

260811incendi2+
Aquesta mateixa tarda, els ocupants de Badajoz, 112, han tornat a entrar a l’edifici després de rebutjar els oferiments d’assistència social. De moment seguiran dormint-hi o treballant amb la ferralla a l’espera de l’ordre judicial de desnonament, que podria arribar durant els propers dies.