Tot ha passat cap a les dues del migdia. El nen, de tres anys, s'estava banyant a la piscina municipal de Can Dragó, dins una les activitats organitzades per un casal d'estiu de la Fundació Social del Raval. Un socorrista ha hagut de rescatar-lo de l'aigua i ha intentat reanimar-lo. Fins allà s'hi han desplaçat dues ambulàncies que, poc després, l'han traslladat en estat crític a la Vall d'Hebron, on ha mort per causes que encara es desconeixen. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat, Igualtat i Esports "Això no ho sabrem fins que hi hagi l'autòpsia, que el nen s'estava banyant, sí, i que s'ha hagut de tirar un socorrista perquè ha vist que el nen no reaccionava. Ara, no sabem si ha tingut un tall de digestió o que simplement s'ha ofegat. Això no podem saber-ho fins que ho digui l'autòpsia." L'Ajuntament també està treballant per aclarir les causes de la mort del menor. Segons la quarta tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, en el moment de l'accident hi havia a la piscina 15 nens i cinc monitors, una proporció que respecta la normativa. Aliens a la situació, però, els 150 usuaris que hi havia a la piscina en el moment de l'accident han pogut continuar al recinte, que no s'ha tancat al públic en cap moment. El consistori ha activat el protocol d'atenció psicològica que ofereix el servei d'urgències per atendre els nens dels casals i els monitors. Els Mossos investiguen ara si hi ha hagut alguna irregularitat.

Era l’hora de després de dinar i una quinzena de nens es banyaven a la piscina, acompanyats de cinc monitors del casal. El socorrista s’ha llançat a l’aigua en veure que un infant es trobava malament i no reaccionava. Un cop fora de la piscina, aquest nen ha estat atès amb l’ajut de l’infermer de Can Dragó. Han avisat el Servei d’Emergències Mèdiques i s’hi han desplaçat dues ambulàncies. Els sanitaris han continuat amb les tasques de reanimació mentre traslladaven el nen en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebron, on ha mort.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació de l’accident. El Servei d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona ofereix atenció psicològica als nens del casal i els monitors.

Un altre nen de quatre anys va morir ofegat a la mateixa piscina l’any 1998, en marejar-se dins de l’aigua. Després es va saber que el nen tenia distròfia muscular, una malaltia que pot provocar aturades cardíaques.