Últims preparatius per al primer ple, demà, de la nova era de Xavier Trias. Un plenari que no només certificarà el canvi de color polític. N'hi haurà d'altres. Per primer cop, l'alcalde no presidirà el ple. Trias ha delegat aquesta funció a Joan Puigdollers, el regidor més veterà del consistori. Compleix, així, una de les promeses electorals. Diu l'alcalde que és un exemple d'aprofundiment democràtic. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No em semblava bé que féssim preguntes a l'alcalde, les respongués una altra persona i ell des de la presidència pogués fer els comentaris que volgués". JOAN PUIGDOLLERS, regidor de CiU "El fet que l'alcalde no presideixi el plenari és una mostra de democràcia, de pluralitat i de respecte a les minories". Irma Rognoni, regidora de Nou Barris, serà la substituta de Puigdollers en cas d'absència. El nou president del Consell Plenari no tindrà ningú assegut al costat. Els tinents d'alcalde seuran a l'hemicicle. A primera fila hi haurà els presidents de grup i portaveus. El ple de demà ha d'aprovar el nou cartipàs. Els grups de l'oposició presidiran les comissions i també seran presents a les empreses i instituts municipals. L'alcalde ha avançat que abans que acabi el mes es constituirà la taula de seguiment de la crisi i es reunirà la junta de seguretat local. Una junta que abordarà, entre d'altres, la coordinació de Mossos i Guàrdia Urbana al metro. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No passar-se el dia discutint a qui li toca fer una cosa, a qui li toca fer una altra... L'important és que es doni el servei als ciutadans. I amb aquesta voluntat anem a aquesta reunió. I em consta que les dues parts anem amb aquesta voluntat". L'alcalde també ha valorat que Madrid hagi presentat candidatura per als Jocs Olímpics d'estiu de 2020. Diu que després de la inversió feta i d'haver estat a punt d'aconseguir-los en l'última ocasió, ara desitja que guanyin. Us ho ha explicat des de la plaça de Sant Jaume, Marc Garcia.

En una roda de premsa posterior a la Comissió de govern, Xavier Trias ha anunciat que a partir d’ara serà Joan Puigdollers qui presidirà els plenaris municipals. Serà la primera vegada en 32 anys de democràcia que no serà l’alcalde qui repartirà els torns de paraula en les sessions plenàries.  Trias ja ho havia avançat i avui ha confirmat que no serà ell qui presidirà els plens per “raons democràtiques”.

Joan Puigdollers és el regidor més veterà en actiu de l’Ajuntament barceloní. A més de presidir els plens, també exerceix de regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans i del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

La crisi i la situació al metro, abans que acabi juliol

En la Comissió de Govern d’avui, prèvia al primer plenari amb Xavier Trias com a alcalde que se celebrarà demà, Trias també ha anunciat que els grups de l’oposició presidiran les comissions i seran presents a les empreses i instituts municipals. L’alcalde ha avançat que, abans que acabi el mes, es constituirà la taula de seguiment de la crisi i es reunirà la junta de seguretat local. Una junta que abordarà, entre d’altres, la coordinació de Mossos i Guàrdia Urbana al metro.