ROSA CARRILLO "Treballem bàsicament als barris de Sant Martí. Canvis generacionals, entre les nostres àvies, les mares i nosaltres, com ha anat canviant el barri. Totes som dones i, evidentment, tots els articles que publiquem són des de la visió de dones." CARMEN GÓMEZ "Tenir una eina on les dones puguem parlar i dir-hi la nostra." PILAR ZABALA "Ens trobem els dimecres al matí a l'Espai Miró per parlar dels temes que hem fet. Per millorar el blog, actualitzar-lo." NEUS NAVARRO "Escrivim cadascú el tema que sigui, oi? Llavors tenim enllaços, naturalment, tenim etiquetes també, el passem a l'ordinador com a esborrany. Una vegada és allà, totes hi entrem i ho llegim. I llavors fem com un consens." M. JESÚS MANDIANES "El hecho de venir aquí y tener una tutoria nos obliga, al escribir de los temas, a informarnos y de alguna manera a seguir formándonos." CARMEN GÓMEZ "Una de les branques que vam treballar com a blogueres va ser el tema barris. I com que jo sóc nascuda a la Perona, vaig començar a treballar aquest tema." ROSA CARRILLO "Amb més profunditat he treballat la història del Clot i Camp de l'Arpa, fent un recorregut de la història basat en una sèrie d'edificis característics del barri." M. JESÚS MANDIANES "Nos gusta dar un poco esa imagen femenina de la literatura, que parece que está muy ausente, tanto en la literatura como en el aspecto de mujeres filósofas. De alguna manera nos han estafado un poco." PILAR ZABALA "Sí, sí que ha canviat. Ha canviat el fet de descobrir que m'agrada escriure. Per a mi és important descobrir que, encara que és una mica tard, penso que sempre s'hi és a temps i ho faig amb molta il·lusió." NEUS NAVARRO "Home, jo sense ordinador no en sabria. Em va molt bé, l'ordinador és estupend, les noves tecnologies m'encanten." M. JESÚS MANDIANES "Nos ha enseñado a usar Internet como una manera que, a través de los blogs, nuestra voz se escuche, que es la primera vez en la historia. Los blogs estan criticados por la intelectualidad, ¿no? Pero es que tienen la parte positiva que nosotros, que somos gente de la calle, que no tendríamos voz, que no se nos oirían nuestras opiniones, a través de los blogs, llega, y además nos responden".

Des de les entranyes del districte, Carmen Gómez, Rosa Carrillo, Pilar Zabala, Neus Navarro i M. Jesús Mandianes ressegueixen les històries de Sant Martí i narren la memòria de les fàbriques, dels edificis modernistes del Camp de l’Arpa del Clot o del barri de barraques la Perona. Però al portal també s’hi recullen articles de salut, de denúncia social, relats de vidamicrorrelats o una secció de llibres, tot des d’una visió femenina.

Amb un salt inevitable del paper a la xarxa, el bloc pren el relleu d’ El Diari de les Dones de Sant Martí, que es va publicar des de 1997 durant una dècada un cop l’any, el Dia de la Dona Treballadora. El buit que va deixar el diari l’han omplert les Blogueres de Sant Martí i, de fet, el nínxol de públic exisitia i s’ha mantingut, tal com mostren les 600 visites mensuals.

El portal va nèixer l’any 2008 arran del taller La teva veu a Internet, que va unir dones amb interessos diversos, però un mateix objectiu: escriure. Des de llavors, Àgueda Banon, en l’àmbit tecnològic, i Sara René, en el del contingut, guien el grup de les blogueres mitjançant tutories mensuals.