El tràfic i el consum de droga a la Trinitat Vella persisteix. Així ho denuncia la Coordinadora Antidroga d'aquest barri. Les manifestacions i protestes que han fet cada setmana durant aquest darrer any no han servit perquè la policia i l'Administració solucionin el problema. Per això anuncien que a partir d'ara faran accions més contundents. Com per exemple, empaperar els vagons del metro amb cartells tan explícits com aquests. Segons la coordinadora, aquesta és la manera de mostrar a la ciutat allò que els veïns es troben cada dia al carrer. De fet, el CAP Via Bàrcino és un dels dos únics punts de Barcelona que subministra xeringues a qualsevol persona que les demani. LLUÍS QUERO, president de la Coordinadora Antidroga de la Trinitat Vella "Els mercaders de la droga volen fer un servei complet. Agafen un munt de kits i venen ja la droga amb el kit llest per punxar-se. I, de fet, a vegades no arriben a recórrer d'on la compren a on es punxen, 50 metres." Tot i les bústies de recollida, les brigades de neteja troben una seixantena de xeringues cada setmana. Moltes, a prop de dues de les escoles del barri. Els veïns afirmen que les càmeres de videovigilància no serveixen de res. Asseguren que des de fa dos mesos el tràfic i el consum de droga han repuntat. També ho han fet els petits furts. JUAN CARLOS TORRES "Se van a la puerta del Mercadona y a las señoras mayores o las que tienen más fácil acceso a robarles, les quitan el monedero, le quitaron una cadena a una señora mayor que arrastraron por el suelo." EMILIO ÁLVAREZ "Saben que han d'anar a pisos determinats i que hi ha gent que truca a la porta i et diuen: 'Esperi's un moment'. I al cap d'una estona baixa una dona o una nena o qui sigui i t'entrega la droga." Els veïns de la Trinitat afirmen que no tenen el suport de l'Administració i diuen que no pararan de protestar fins que la droga desaparegui del barri. Continuaran manifestant-se cada setmana i, a més, planegen portar el cas al Parlament europeu d'Estrasburg.

El mes de desembre l’Ajuntament va instal·lar càmeres de videogilància a la zona. Però els veïns diuen que aquesta mesura no ha servit de res i que la policia és plenament conscient que la situació continua igual o pitjor.

Aquesta tarda la manifestació pels carrers del barri ha continuat fins a la parada de metro de Trinitat Vella. Als vagons i les estacions, hi han penjat cartells en què han denunciat (de manera molt gràfica) la situació que es viu en el dia a dia del barri. Volen que se’ls escolti, i no descarten portar la mobilització en altres barris de la ciutat.