Veïns del Bon Pastor alerten d’intents d’ocupacions reiterades en alguns dels pisos que han de reallotjar els veïns les cases barates del Bon Pastor. Es tracta d’habitatges recentment construïts que formen part de la quarta fase de reforma del barri i on encara no hi viu ningú. Segons l’AV Bon Pastor hi ha ara mateix 19 pisos que, tot i estar assignats, encara estan buits, alguns dels quals s’han intentat ocupar les darreres setmanes.

L’Ajuntament activa el protocol de prevenció i desallotjament exprés

Els pisos per estrenar són al carrer de Novelles, en una zona recentment urbanitzada gràcies a l’espai que va deixar l’enderroc de les cases barates. L’Ajuntament ha confirmat a betevé que en els darrers dies s’ha detectat algun intent d’ocupació en l’única promoció d’habitatges que encara està en gestió d’adjudicació. Per això, diu el consistori, s’ha activat el protocol de desallotjament exprés amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

Fonts municipals asseguren que als habitatges buits s’hi ha instal·lat un sistema d’alarma per evitar possibles incursions i s’ha reforçat la vigilància a la zona les 24 hores amb personal d’una empresa de seguretat privada.

Pisos que ja estan atorgats per sorteig entre els veïns

Els edificis que corresponen a la quarta fase de la reforma de les cases barates del Bon Pastor es van lliurar el desembre del 2023 i a la majoria de pisos ja hi viu gent. Tot i això, encara hi ha 19 pisos on encara no s’ha instal·lat cap família. I és en aquests habitatges on, segons la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor, Paquita Delgado, hi ha hagut entre dos i tres intents d’ocupació les darreres setmanes.

Delgado afirma que els intents d’ocupacions han estat un fet “habitual” a totes les promocions lliurades al llarg de diferents fases de la reforma del barri. La presidenta de l’AV Bon Pastor assegura que “quan s’ha intentat ocupar un pis se’ls ha tret de seguida”. Segons Delgado els pisos, que estan en el punt de mira de les persones que volen ocupar un habitatge, ja estan adjudicats i tenen nom i cognom.