Segons ha informat la policia, una de les dones havia estat captada a Romania pels seus tiets. Aprofitant la situació de vulnerabilitat de la noia -òrfena de pares i a càrrec de les seves germanes i una àvia-, els familiars van portar-la a Barcelona, on l’obligaven a prostituir-se.  Fruit de la investigació policial, es van poder detenir dos dels proxenetes que explotaven la noia a l’aeroport de Saragossa, des d’on es disposaven a abandonar el país. També es va detenir una altra persona al carrer de Sant Ramon de Barcelona.

Una altra de les víctimes també va ser captada a Romania amb ofertes de feina falses. Un cop a Barcelona, va ser obligada a prostituir-se mitjançant violència i intimidacions.  Els proxenetes li exigien el lliurament diari d’un mínim de 150 euros i només li deixaven cinc euros per a la manutenció.

Les dues operacions policials continuen obertes i no es descarten més detencions. De moment, hi ha cinc arrestats, als quals s’imputen delictes explotació d’éssers humans, lesions, amenaces, coaccions i agressions sexuals.