El Grup Municipal d’ICV-EUiA estarà format per tres regidores i dos regidors. És l’única força política amb més dones que homes a l’Ajuntament, segons ha subratllat Ricard Gomà, que ha valorat els cinc regidors com “un molt bon resultat que fa més forta l’esquerra verda a Barcelona”.

La veu dels indignats

Segons Ricard Gomà, la reacció ciutadana que aquests dies es manifesta a la plaça de Catalunya és un fenomen de cicle llarg, que passa per la conscienciació social que ha de permetre la sortida de la crisi. En tot aquest procés, el líder d’ICV s’ha mostrat disposat a seguir fent política colze a colze amb els més desafavorits i fent front a les involucions en polítiques socials que pugui promoure el nou govern de dretes a la ciutat.

ICV-EUiA subratlla que és l’única força d’esquerres que millora resultats, la qual cosa no li permetrà seguir transformant la ciutat des del govern. Gomà ha lamentat que la dreta guanyi terreny electoral, però també ha posat en relleu que opcions radicals com Plataforma per Catalunya no han aconseguit entrar a l’Ajuntament: segons el líder ecosocialista, això demostra el bon treball que s’ha fet durant els últims anys per garantir la convivència i cohesió social als barris, integrant els immigrants sense provocar reaccions xenòfobes.