L'acampada creix. Tant durant la darrera nit com durant la jornada d'avui, s'hi han adherit desenes de ciutadans. La majoria, persones que no s'identifiquen amb la manera de fer dels partits polítics ni tampoc dels sindicats. No se senten representats, per això parlen un per un, sense portaveus. Cadascuna de les persones que avui s'ha apropat a la plaça, tenia un motiu per fer-ho. "Aquest senyor dirà que vol nacionalitzar la banca, i aquell dirà que això és una bestiesa i aquell d'allà pensarà una altra cosa. Però tots estem d'acord en una cosa: estem emprenyats i diem prou". "Entenc que la joventut faci aquesta reivindicació en contra d'uns polítics que tenim, totalment ineptes". "Jo estic super orgullosa d'aquesta gent. No hi ha cap partit polític, no hi ha cap sindicat, és el poble el que parla". Els membres de l'acampada han volgut dotar de contingut la concentració, no volen que tot plegat quedi només en una queixa, per això aquesta tarda han organitzat diverses activitats i xerrades. "Perquè en aquesta plaça no només fem una crítica al sistema capitalista actual i a la pràctica política al servei dels interessos privats sinó que també volem dir clar i fort que hi ha alternatives". Moltes persones s'han apropat a oferir casa seva als joves acampats, perquè es puguin dutxar. També els han portat material i aliments per passar la nit al ras. A aquesta hora ja es preparen per dormir a l'epicentre de la ciutat, per tercera nit consecutiva. Esperen que, tal com va passar ahir, la Guàrdia Urbana els permeti quedar-s'hi a canvi de netejar l'espai.

Durant la segona nit de l’acampada, uns 200 activistes han dormit al ras a la plaça de Catalunya, després d’arribar a un acord amb la Guàrdia Urbana per netejar ells mateixos la plaça.

“Spanish revolution”

La protesta s’està fent a desenes de ciutats de tot Espanya. La primera de totes, i la més nombrosa també, és la que va començar diumenge a la madrilenya Puerta del Sol, després de la manifestació per una democràcia real que també es va fer a Barcelona. A Madrid, els manifestants van ser desallotjats en un primer moment, però hi van tornar més tard i des de llavors no han parat de créixer. De moment continuen acampats, tot i que la Junta Electoral de Madrid ha prohibit la concentració convocada per aquest vespre, perquè diu que pot influir en la campanya electoral.

El mateix ha passat a Granada, on la policia ha intervingut per desallotjar els manifestants. La Junta Electoral Central fixarà demà un criteri comú sobre aquestes manifestacions i acampades en plena campanya electoral, per evitar decisions contradictòries entre les juntes provincials.

Convocats a través de les xarxes socials

La iniciativa va sorgir arran d’una convocatòria feta a través del grup de Facebook Acampada Barcelona. L’evolució de l’acampada es pot seguir per Twitter amb l’etiqueta #acampadaBCN o al blog acampada BCN.