Un cop entri en vigor la normativa, el 21 de maig com a molt tard, es podrà sancionar amb multes d'entre 300 i 500 euros els qui vagin despullats i no facin cas de les advertències de la Guàrdia Urbana i amb sancions d'entre 120 a 300 euros, als qui vagin seminus, és a dir amb banyador o similar fora de les zones de platges. Aquesta regulació s'ha tirat endavant amb els vots a favor de PSC i CiU i amb l'abstenció del PP, que no li ha donat el sí perquè advoca per una norma més dura que permeti sancionar sense avís previ. Hi han votat que no Iniciativa, a diferència del seu soci de govern i Esquerra. Aquests partits consideren desproporcionades les sancions, veuen la norma com un atemptat a la llibertat d'expressió i de difícil aplicació. El PSC afirma que per sobre de tot s'imposarà el sentit comú i repeteix que no es regularà la manera de vestir sinó la prohibició d'anar nu.

La normativa es preveu que entri en vigor entre el 15 i el 20 de maig, en plena campanya electoral. L’ordenança permetrà sancions d’entre 300 i 500 euros per aquells que vagin nus i que no facin cas de les advertències prèvies de la Guàrdia Urbana, i multes d’entre 120 i 300 euros per als qui vagin seminus fora de les àrees autoritzades. La norma té excepcions al passeig Marítim i als carrers propers a les platges.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha defensat la normativa i ha tornat a remarcar que no s’està “regulant la manera d’anar vestit” sinó “el fet de no anar vestit”. El cap de llista de CiU, Xavier Trias, considera que és “una normativa amb aplicació mesurada, voluntat pedagògica i amb introducció expressa de l’advertiment”.

Alberto Fernández Díaz ha desaprovat que la Guàrdia Urbana no pugui invervenir i sancionar directament, sense advertiment previ. Fent un símil amb l’esport, el cap de llista del PPC ha dit que opta “per la targeta vermella”, mentre que Hereu i Trias han triat la groga.

El cap de llista d’ICV-EUiA, considera que és una mesura innecessària, contra el sentit comú, i una mirada intransigent entre l’espai públic i la ciutat. Ricard Gomà ha afirmat que aquesta modificació de l’ordenança permet “sancionar més durament anar en banyador pel carrer que saltar-se un semàfor en vermell”.

En aquesta mateixa línia ha parlat Jordi Portabella, que ha comparat la nova normativa amb una prohibició de la minifaldilla als anys 90. El cap de llista d’Unitat per Barcelona considera que s’està “generant un conflicte on no n’hi ha” i titllat la mesura d’arbitrària.