Garicano s’ha desmarcat de la gestió econòmica i comptable del Palau de la Música perquè, segons la seva versió, es dedicava exclusivament al màrqueting i la publicitat. Els actuals responsables de la institució, que van acomiadar la directora general quan va esclatar l’escàndol del saqueig, havien demanat també la seva imputació en aquest cas. El titular del jutjat social que va avalar el seu acomiadament va mantenir a la seva sentència pel conflicte laboral que Garicano era coneixedora del desviament de fons de l’Orfeó Català perpetrat per Fèlix Millet i Jordi Montull.

Patrocini a cegues

Un dels grans mecenes del Palau de la Música era l’empresa Ferrovial, que segons la fiscalia hauria pagat comissions il·legals a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a canvi d’obres públiques. El responsable de relacions institucionals de la constructora, Juan Elizaga, ha insistit avui davant del jutge que mai no es van preguntar on van anar a parar els 12 milions d’euros que van donar al Palau en concepte de patrocini. Segons ell, l’únic que volien era promocionar-se i donar-se a conèixer entre la societat catalana.

Les secretàries de Jordi Montull, que també han declarat avui, han assegurat que es limitaven a passar a net les notes que els donaven els seus superiors, sense fer gaires preguntes sobre què hi posava.