El recompte ha començat poc abans de les 21 h. En total hi havia 1.044 paperetes per obrir: les 771 que els socis han dipositat avui personalment a l’urna i les 273 que han arribat per correu. El marcador es va actualitzant cada mitja hora i, segons informa Guillem Carbonell via Twitter, els primers recomptes apunten a un mínim avantatge de la candidatura de Bilbeny.

Norbert Bilbeny aposta per una gestió jove i moderna per convertir la institució en un referent per a la societat civil. Els qui s’han presentat amb ell remarquen que són hereus de totes les juntes anteriors, però que volen renovar l’Ateneu. Pretenen fer-ho, però, “respectant l’opinió de tothom”.

Francesc Cabana, que integrava en la candidatura la meitat dels qui ocupen càrrecs a la junta actual, pretén posar el fons patrimonial de la biblioteca de l’Ateneu, el centre bibliogràfic privat més important de Catalunya, a disposició d’investigadors i estudiosos. I aposta, a més, per digitalitzar-lo. Aquesta és la candidatura que es declara obertament continuïsta, amb ganes de consolidar “una programació de qualitat i reforçar les seccions” de l’Ateneu.