Cada dijous a les vuit del vespre els socis de la nova cooperativa de consum de Vallvidrera es reuneixen per recollir les seves comandes. Es tracta de productes ecològics elaborats molt a prop de casa. Avui hi ha pa de Can Pasqual i verdures de temporada del Baix Llobregat, uns productes naturals a un preu raonable. MONTSE MORENO "És un producte de qualitat i no hi ha massa diferència amb un altre producte de qualitat que puguis trobar en unes altres botigues. Fins i tot molts vegades pot ser que sigui un xic més econòmic i de vegades un mica més car". Però la cooperativa no és només un lloc on anar a comprar productes ecològics. Els mateixos socis també poden ser-ne els productors aprofitant que la cooperativa es troba en un barri de muntanya on alguns veïns tenen el seu hort. DAMIÀ GIBERNET "El que volem fer és els excedents d'aquests petits hortets que se'n puguin beneficiar tercers. I així també ajudar a aquesta producció, que és una cosa molt bona, o sigui tradicionalment la producció que es fa a les cases de pagès aquestes, és una producció molt neta, molt d'acord amb el medi i amb la muntanya". La idea va sorgir a la 1a Fira Agrícola de Collserola que es va celebrar al setembre. Un grup de veïns de Vallvidrera i de Mas Sauró van decidir tirar endavant aquest projecte en comú i de moment en formen part 20 famílies. BART SREBNICK "Es un poco romper con la hegemonía de la agricultura industrial y ponernos en contracto con los proveedores. Con los mismos productores". ALBERT MORENO "Una de les fites seria intentar aconseguir el màxim producte possible de proximitat. Això seria lo bo, Collserola, com ja hem tingut mandarines, com tenim el pa". Una cooperativa de contrastos, perquè encara que torni als orígens pel que fa a l'agricultura, sap aprofitar les noves tecnologies: Totes les comandes es fan per Internet.