En aquesta terrassa del Passeig del Born, aquest gest es repeteix cada dos dies. Aquí en total hi ha vuit estufes de butà. Això implica que a l'hivern, cada setmana, es fan servir unes 25 bombones. La nova llei antitabac ha fet que les estufes de terrassa es converteixin en el desig de molts restauradors. Les comandes s'han disparat i, de fet, ara mateix estan esgotades. La possible proliferació d'aquestes màquines preocupa els ecologistes. JORDI MIRALLES, president de Fundació Terra "Des d'un punt de vista ambiental, les estufes aquestes el principal problema que tenen és que pel consum d'energia que fan, sigui gas o sigui electricitat, es tradueix en emissions a l'atmosfera que contribueixen al canvi climàtic". Ara mateix l'ús d'aquestes estufes només està regulat al districte de l'Eixample, on hi ha la gran majoria de les terrasses, però l'Ajuntament ja ha anunciat que pensa ampliar la normativa a tota la ciutat. ASSUMPTA ESCARP, regidora de Seguretat i Mobilitat "El que s'intenta és que es puguin instal·lar aquestes estufes, que estiguin homologades per indústria, que no generin un problema d'ocupació massiva de l'espai públic i que comparteixin el seu espai amb els vetlladors i si els fumadors volen utilitzar aquest espai es pugui fer". Si es manté el model de l'Eixample, quan entri en vigor la nova norma només es podrà col·locar una estufa per cada 2,25 metres quadrats de terrassa. A més, els aparells hauran d'estar homologats per tal de garantir que siguin de baix consum. Tot plegat perquè aquesta escena tingui el menor impacte possible al medi ambient.