Els veïns de travessera de Gràcia s'hauran d'acostumar a aquest soroll els propers dos mesos. És la banda sonora de les obres d'ampliació de la vorera del costat muntanya entre Gran de Gràcia i Torrent de l'Olla. Se'n guanyaran 30 centímetres que han d'ajudar al trànsit de vianants. GLADIS NAVARRO "Quan porto el carro, o me d'arrambar molt a la paret o aturar-me per deixar-los passar. Una mica més amples no aniria malament". MARIA TERESA SERRA "Què hi guanyarem? Res! Només que molèsties. Sóc veïna d'aquí del 125 i aquest sorollet durant dos mesos me'l sentiré". La vorera del costat mar mantindrà les mides, però s'arranjarà, com la calçada central. Les obres es faran per fases per facilitar-ne el pas de vianants. Alguns comerciants lamenten que no se'ls ha avisat, però la majoria accepta els treballs amb resignació. AGUSTÍ LAPIEDRA, president de la Federació de Comerç de Gràcia "Quan fas la cuina de casa i marxen els paletes dones gràcies a Déu. Tothom d'acord que es facin obres, però és difícil assumir molèsties". GUILLEM ESPRIU, regidor de Gràcia "Les obres s'acaben a finals de novembre. Treballarem amb el ritme més accelerat possible perquè l'afectació en la campanya de Nadal sigui zero". El trànsit en tot el tram afectat s'ha tallat a primera hora del matí, i això ha derivat en complicacions a Gran de Gràcia. Els vehicles es desvien pel carrer del Montseny, per on es pot arribar als pàrquings que queden ara més aïllats. Per aquest mateix carrer també passa ara la línia de bus de barri 114.

La mesura suposarà ampliar la vorera de muntanya fins al metre quaranta d’ample i renovar la vorera de mar. Amb aquesta ampliació es pretén fomentar l’eix comercial de la part vella de la travessera. En el temps que durin les obres es preveuen itineraris alternatius per Gran de Gràcia, Montseny i Torrent de l’Olla. També es veu afectada la línia 114 del bus de barri (Gràcia-Can Baró), que circulava per la travessera i ara ho farà pel carrer de Montseny.

Preocupació per les obres

Tot i que les obres volen millorar l’accessibilitat als comerços, els botiguers pensen en les pèrdues econòmiques que pot suposar estar aquest temps amb les obres. Els fa por que les actuacions s’allarguin fins al desembre i puguin arribar a afectar la campanya de Nadal.