La normativa va entrar en vigor a l'agost i l'aplicació va coincidir amb la Festa Major de Gràcia. Durant aquest mes, s'ha aprofitat per informar els establiments dels nous horaris a complir. MARI FERNÁNDEZ, gerent del Districte de Gràcia "Va entrar en vigor amb la Festa Major que és un moment especial per al barri de Gràcia on n'hi ha molta activitat. L'objectiu no era específicamente fer un control per la Festa Major. A partir d'aquí, estem fent un control primer informatiu als establiments i després de veure el compliment". Els responsables dels locals de menjar preparat estan en contra d'una normativa que consideren un perjudici per als seus negocis. Denuncien que altres establiments continuen venent menjar per emportar-se sense cap impediment pel fet de tenir taules. Ara, esperen reunir-se amb el districte per mirar d'arribar a un acord sobre l'horari de finalització de l'activitat comercial. Des del govern municipal s'ha apostat per aquesta regulació, que ja existeix a Ciutat Vella, amb l'objectiu de frenar el consum a l'espai públic i la venda ambulant. És una acció més per intentar disminuir l'incivisme a les places. MARI FERNÁNDEZ, gerent del Districte de Gràcia "De totes les mesures que prenem -Guàrdia Urbana, neteja, campanyes de civisme,...- una és modificar els horaris dels establiments comercials amb aquesta raó". Els veïns de les places on s'ha incrementat aquest tipus d'activitats ja van manifestar el seu descontentament abans de l'estiu. Tot i això, no creuen que amb la limitació d'horaris s'abaixi el volum de soroll a les places. GLÒRIA SENDRA, veïna de la plaça del Diamant "A la una i mitja, tres quarts de dues, podien començar a abaixar una mica el soroll. Ara, això s'ha avançat una hora. És clar, per als qui s'ha d'aixecar a les sis i mitja o les set per anar a treballar, el marge per descansar continua sent poc. És escàs, no és suficient. La mesura és bona però no suficient". Des de l'entrada en vigor del pla d'usos de Gràcia l'any 2005, s'ha passat de 4 a 22 llicències de plats preparats i de 14 a 46 llicències d'autoserveis, concentrats la majoria a les places o entorns propers.

Des del mes d’agost, es limita l’horari d’obertura dels comerços de menjar preparat i supermercats de menys de 150 metres quadrats fins a les 23 h. La mesura, que ja funciona a Ciutat Vella, vol frenar el consum a l’espai públic i la venda ambulant.

Els comerciants estan en contra de la normativa, perquè consideren que és un perjudici per als seus negocis. Denuncien que altres establiments continuen venent menjar per emportar-se sense cap impediment pel fet de tenir taules. Per alguns veïns, la normativa és positiva però insuficient.