La fiscalia ha decidit ampliar la querella pel cas de l'hotel del Palau i ho ha fet de manera contundent. Ara ja són sis les persones imputades amb càrrecs. Entre ells, hi ha el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado i l'exgerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer. El fiscal els imputa els delictes de prevaricació i falsedat documental. Fins ara, la jutgessa només els havia imputat d'ofici, perquè hi havia indicis que podien haver comès alguna irregularitat en relació al projecte del luxós hotel i ja els havia citat a declarar. L'escrit recull que Millet i Montull van rebre un tracte de favor per part de Bragado i Massaguer, almenys des de principis de l'any 2006. Fiscalia els acusa d'haver ocultat la cessió de la titularitat de l'hotel, que corresponia a Olivia Hotels, perquè es pogués aprovar la modificació del Pla General Metropolità que permetria tirar el projecte endavant. La querella també denuncia que just després del registre al Palau, els querellats van voler fer creure a l'opinió pública que tot havia estat una simple errada. Els altres imputats són l'arquitecte del despatx de Tusquets encarregat del projecte de l'hotel, Carles Díaz i l'exdirector jurídic d'Urbanisme de l'Ajuntament, Enric Lambies. La fiscalia també afegeix els delictes de prevaricació i falsedat documental contra els exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, que inicialment només estaven acusats de tràfic d'influències i apropiació indeguda. Aquesta ampliació de la querella, que avui mateix ha acceptat la jutgessa que porta el cas, Míriam de Rosa Palacio, marca un nou calendari de declaracions. El primer en fer-ho serà l'arquitecte Carles Díaz, el dilluns de la setmana que ve. Bragado, Massaguer i Lambies ho faran el dia 8 de setembre, i un dia després serà el torn de Millet i Montull. Ara, els imputats tenen tres dies per presentar un recurs.

La fiscalia demana també la imputació del director jurídic d’Urbanisme, Enric Lambies, i de l’arquitecte Carles Díaz, del despatx d’Òscar Tusquets, que signava el projecte de l’hotel del Palau. Sis persones en total. Alhora, també afegeix els delictes de prevaricació i falsedat documental a l’acusació contra Fèlix Millet i Jordi Montull, que fins ara -en aquest cas- era només per tràfic d’influències i apropiació indeguda.

Fins ara, la jutge ha havia citat d’ofici a declarar com a imputats Ramon Garcia-Bragado i Ramon Massaguer, després d’interrompre les seves declaracions com a testimonis en entendre que hi havia indicis de delicte en les seves actuacions. Arran d’això, Ramon Massaguer ha estat cessat com a gerent d’Urbanisme i el regidor Ramon Garcia-Bragado ha estat suspès temporalment de les responsabilitats d’Urbanisme.

Ocultar la cessió dels terrenys

L’escrit de la fiscalia recull que Millet i Montull van rebre un tracte de favor per part de Bragado i Massaguer, almenys des de principis de l’any 2006. Fiscalia els acusa d’haver ocultat la cessió de la titularitat de l’hotel, que corresponia a Olivia Hotels, perquè es pogués aprovar la modificació del Pla General Metropolità que permetria tirar el projecte endavant. La querella també denuncia que, just després del registre al Palau, els querellats van voler fer creure a l’opinió pública que tot havia estat una simple errada.