Aquest és el camí que recorren dos o tres cops al dia els toxicòmans que s'apropen a la Trinitat Vella a comprar i consumir droga. Molt a prop hi ha el CEIP Ramon Berenguer III, l'escola bressol El Tren i el Complex Esportiu Municipal. JORGE MARTÍNEZ "Vemos todos los días peleas entre drogadictos, como se vende la droga. Todos sabemos dónde se vende y quién la vende". Un equip neteja en profunditat la zona un cop al dia de dilluns a dissabte. Malgrat això, es fàcil trobar-hi restes del consum. Les farmàcies del barri han deixat de subministrar xeringues i l'Ajuntament ha instal·lat aquest dispensador. Els drogoaddictes obtenen una fitxa al CAP que els permet treure de la màquina un kit amb material estèril. Alguns veïns no estan d'acord amb la mesura i ahir al vespre es van manifestar per reclamar mesures urgents per eradicar la droga al barri. DECLES LLUÍS QUERO, membre de la Coordinadora Antidroga "En comptes de canviar a menys, la cosa ha anat a més. I el barri ja n'està fart. Ara la cosa està clara. No volem ni drogues ni els traficants, i estem disposats a lluitar fins al final." ANGEL SEVILLA, Coordinadora Antidroga "Todo el mundo sabe quiénes son los narcotraficantes en el barrio. El problema es buscar una solución dentro del marco legal para solucionar el problema". GEMMA MUMBRÚ, regidora del districte de Sant Andreu¤W4 68 ]] C2.5 G 0 [[ "Les dades objectives indiquen que el consum de drogues a la Trinitat s'ha estabilitzat. Potser amb l'arribada de l'estiu el problema s'ha fet més visible. No hi ha hagut cap incidència molt més gran ni ha passat cap fet més rellevant". L'Ajuntament va instal·lar fa un any tres bústies de recollida de xeringues. Segons informa el consistori, també hi treballen educadors de carrer i s'ha incrementat la vigilància.

El novembre de 2008 els veïns de la Trinitat Vella van sortir al carrer per denunciar els problemes d’inseguretat i de drogues que es vivia en el barri. Un any i mig més tard, aquests veïns afirmen que la situació encara no s’ha resolt.

Més d’un centenar de persones es van manifestar ahir al vespre a la plaça d’Orfila amb pancartes i xiulets per exigir a l’Ajuntament mesures urgents per eradicar el consum de drogues. Aquests veïns diuen que tothom a la Trinitat Vella sap qui i a on es ven la droga. També denuncien que el màxim consum es produeix a prop de l’escola bressol i de l’institut del barri. El districte ha instal·lat un dispensador de xeringues a la zona, mesura que els veïns creuen que no resoldrà el problema.