Per correu o en persona, la participació acostuma a ser baixa: en les darreres eleccions, només va exercir el dret a vot un 2% de l’empresariat.

A la Llotja de Mar, seu històrica de la Cambra de Barcelona, s’han constituït 15 de les 21 meses electorals distribuïdes per tota la província per tal de rebre els vots dels empresaris de cada ram. Els 60 representants sectorials que surtin d’aquesta votació seran els encarregats d’escollir el comitè executiu i el president de la Cambra de Comerç per als propers quatre anys.

Els pronòstics apunten que l’actual president de l’entitat, Miquel Valls, tindrà suficients suports per sortir reelegit per tercer mandat consecutiu. La candidatura de consens, que aposta perquè Valls repeteixi en el càrrec, té assegurat el vot de 45 dels 60 gremis, on només hi ha un candidat a representar el sector al ple. Als altres 15 es presentaven candidatures de plataformes crítiques amb la gestió i l’actual sistema electoral de l’entitat, que busquen un lloc al ple per intentar canviar-lo.