JOSEP PÉREZ MOYA, director del Servei Català de Trànsit "Esperem que fins les 10 i 11 de la nit serà un constant retorn de vehicles a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. És el comportament que hi ha hagut les dues setmanes santes anteriors. Per tant vol dir que es consolida per sort una tornada de més de 600.000 vehicles sense incidències de trànsit molt greus o congestions, les lògiques per la intensitat que hi ha."

Segons el Servei Català de Trànsit fins a les 22 h han tornat 580.000 vehicles, és a dir, el 95% dels que havien sortit de l’àrea metropolitana durant aquesta Setmana Santa.

Diumenge amb retencions a l’AP-7

Aquest diumenge, durant la primera fase de l’operació retorn, 200.000 vehicles van tornar a l’àrea metropolitana, una quarta part dels vehicles que van sortir. El tram sud de l’autopista AP-7 és el que va registrar més problemes, amb cues de fins a 30 quilòmetres.

11 víctimes mortals

L’inici d’aquesta Setmana Santa ha estat un dels més tràgics dels darrers anys pel que fa a víctimes mortals a les carreteres, amb 11 persones mortes en 8 accidents de trànsit i 7 ferits greus. Tot i això, des de les 15 h de Dijous Sant no s’ha produït cap víctima.