En aquest solar hi havia el casal de barri de Can Rectoret. Encara no s'havia inaugurat quan algú va provocar un incendi que el va destruïr. Era una casa prefabricada de fusta i el foc la va engolir ràpidament. Però això ja no passarà. Els arquitectes han dissenyat un edifici resistent als actes vandàlics. Així serà el futur centre cívic de Can Rectoret. Els arquitectes han seguit les pautes marcades per l'ajuntament: fer un edifici protegit de les possibles agressions exteriors. El formigó, l'obra vista i aquestes lones d'acer són els elements claus per aconseguir-ho. RAÜL FIESTAS, arquitecte "Són unes lones orientables que quan l'edifici no s'utilitza es poden arribar a tancar del tot. L'edifici queda completament protegit i queda segellat per no tenir problemes amb qualsevol acte d'aquests vandàlics, però es poden obrir del tot quan estàs utilitzant l'edifici" Tot i així no han aïllat l'edifici de l'entorn natural que l'envolta i aprofiten les panoràmiques sobre Collserola. JULIO GARNICA, arquitecte "L'edifici s'obre cap a l'entorn, cap a les vistes, cap a una bona orientació, això vol dir cap al sud. I també, finalment, hem aconseguit que s'obri cap a l'espai exterior dins de la parcel·la, de tal manera que les activitats que es fan dins de l'edifici també es puguin fer d'una forma natural, a l'espai exterior" Des de l'Associació de Veïns de Can Rectoret, que disposarà d'un espai propi dins l'edifici, es mostren molt satisfets amb el nou disseny. JOSÉ LUIS LORENTE, president de l'AV Can Rectoret "El que hi ha ara és molt més important, compleix més les necessitats que tenim, que és una doble necessitat: una, de cara al ciutadà i al veí del barri, que pugui tenir un lloc de trobada i una altra cosa, per a l'Associació perquè tinguem un punt a on poder fer la nostra tasca i missió de lluitar pel barri" Es preveu que les obres comencin abans de l'estiu i si es compleix el calendari el nou centre cívic s'inaugurarà el maig de 2011.

STAND UP – CRISTINA GERALDES¤W0 48 ]] C2.5 G 0 [[
*CG innom CRISTINA GERALDES
0:08

En aquest solar hi havia el casal de barri de Can Rectoret. Encara no s’havia inaugurat quan algú va provocar un incendi que el va destruir. Era una casa prefabricada de fusta i el foc la va engolir ràpidament. Però això ja no passarà. Els arquitectes han dissenyat  un edifici resistent als actes vandàlics.

OFF

així serà el futur centre cívic de can rectoret. els arquitectes han seguit  les pautes marcades per lajuntament: fer  un edifici protegit de les possibles agressions exteriors. el formigó, l’obra vista i aquestes lones dacer són els elements claus per aconseguir-ho.

DECLA RAÜL FIESTAS, arquitecte¤W1 55 ]] C2.5 G 0 [[
*CG innom2 RAÜL FIESTAS
arquitecte
0:38

Són unes lones orientables que quan ledifici no sutilitza es poden arribar a tancar del tot. Ledifici queda completament protegit i queda segellat per no tenir problemes amb qualsevol acte daquests vandàlics, però es poden obrir del tot quan estàs utilitzant ledifici

Tot i així no han aïllat ledifici de lentorn natural que lenvolta i aprofiten les panoràmiques sobre Collserola.

DECLA JULIO GARNICA, arquitecte¤W2 56 ]] C2.5 G 0 [[
*CG innom2 JULIO GARNICA
arquitecte
1:05

Ledifici sobre cap a lentorn, cap a les vistes, cap a una bona orientació, això vol dir cap al sud. I també, finalment, hem aconseguit que sobri cap a lespai exterior dins de la parcel·la, de tal manera que les activitats que es fan dins de ledifici també es puguin fer duna forma natural, a lespai exterior
Des de lAssociació de Veïns de Can Rectoret, que disposarà dun espai propi dins ledifici, es mostren molt satisfets amb el nou disseny.

DECLA JOSÉ LUIS LORENTE, president de lassociació de veïns de Can Rectoret¤W3 80 ]] C2.5 G 0 [[
*CG innom2 JOSÉ LUIS LORENTE
president de l’AV Can Rectoret
1:38

el que hi ha ara és molt més important, compleix més les necessitats que tenim, que és una doble necessitat: una, de cara al ciutadà i al veí del barri, que pugui tenir un lloc de trobada i una altra cosa, per a lAssociació perquè tinguem un punt a on poder fer la nostra tasca i missió de lluitar pel barri

Es preveu que les obres comencin abans de lestiu i si es compleix el calendari el nou centre cívic sinaugurarà el maig de 2011.

Rètols:
Can Rectoret
carrer de la Via Làctia

Imatge: MONTSE LLORENS ¤W4 53 ]] C2.5 G 0 [[
*CG innom Imatge: MONTSE LLORENS
1:50