Quasi ni rastre dels 49.000 participants del Mobile World Congress a les portes de la fira de Barcelona. Avui el protagonisme se l'han endut les màquines que desmunten a tota velocitat la infraestructura que s'havia aixecat per aquest esdeveniment. El 54% dels congressistes que hi han assistit són executius i això ha repercutit de ple en la facturació de bars i restaurants. Alguns dels establiments propers a la fira asseguren que els guanys han estat superiors als de l'any passat. Diuen que aquests clients no es miren massa els preus i les propines són generoses. Arriben als 30 euros. L'oficina de turisme ha allargat l'horari durant aquesta setmana. Han treballat fins a les 8 del vespre. Els congressistes han demanat informació del bus turístic, plànols de la ciutat i restaurants... També els taxistes han reconegut tenir més carreres. Diuen els taxistes que aquests quatre dies ajuden a superar un mes de febrer que es caracteritza habitualment per la poca feina del sector.

Les dades d’afluència arriben gairebé als 50.000 assistents, la meitat dels quals han estat càrrecs directius d’importants companyies del sector. El congrés ha atret visitants de 200 països diferents i un total de 1.300 empreses expositores.

També ha estat molt important la difusió internacional del congrés, que ha comptat amb la presència de 2.400 mitjans de comunicació. A més, el seguiment també s’ha fet pogut fer a través del portal Mobile World Live. Per exemple. la conferència d’Eric Schmidt, president i director executiu de Google, va ser seguida online per 35.000 persones.

El certàmen tanca portes amb la garantia de continuar a la ciutat fins l’any 2012.