Primer dia de classe ecològica per als alumnes de quart que l'any que ve començaran a treballar l'hort del col·legi. A partir d'avui, hauran d'aprendre com fer-ho, primer a través de jocs de taula i d'ordinador. PAULA "L'hort s'ha de cuidar bé perquè sinó després... Quan està ben cuidat neixen tomàquets i aquests es poden menjar." "Què diem al joc de l'oca? 'de oca a oca y tiro porque me toca', doncs en aquest joc de l'hort direm 'de col a col i avança el cargol'." Eines com aquesta són les que inclou la nova maleta "De l'hort a casa" que la conselleria d'Educació i d'Agricultura han preparat per impulsar el contacte dels nens amb la terra. De moment, 180 centres dels 500 que hi ha a la ciutat ja compten amb un hort. I amb aquesta eina pedagògica es vol extendre la iniciativa. MARIA ÀNGELS BOSCH coordinadora del Cicle Superior de l'escola Sagrer "Es queden parats quan veuen les flors i les tonalitats. Crec que veure aquestes coses a la ciutat i en directe, és molt bo." POL "Fico la canya perquè aquesta planta cau i perquè estigui dreta i creixi." GUILLEM "Estem traient les males herbes de les cols per després poder-les cuinar i fer coses. LLENA "Els jocs, l'hort, és una manera amable i carinyosa d'explicar als nostres nens, que el que fem és important, és important que formem els nostres nens que aprenguin a consumir productes de la terra." ERNEST MARAGALL, conseller d'Educació "La demostració que aquesta possibilitat que funciona tant bé en centres com aquest, el que hem de fer és extendre-ho, normalitzar-ho." Per aconseguir-ho, s'han preparat 75 maletes ecològiques més que es repartiran als centres que encara no tenen hort.

De l’hort a casa és un recull de materials didàctics adreçats a l’alumnat i al professorat de primària i secundària de Catalunya que ha estat editat per l’Associació Vida Sana i la Generalitat de Catalunya amb el suport de l’Obra Social de la Fundació “la Caixa”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és  informar i formar els infants sobre la producció agrària ecològica i ampliar l’oferta pedagògica relacionada amb els horts escolars ecològics.