MONTSE REDÓN, coordinadora del Projecte Itaka "Volem aconseguir millorar les seves competències professionals i laborals. Per altra banda, apropar de nou al jove cap a l'ensenyament reglat i vincular-lo amb el seu espai de referència, que és la comunitat, el barri del Raval."

Aquest matí la coordinadora del projecte, la Fundació Tot Raval, ha fet balanç d’aquest primer any durant el qual han participat 27 nois. Amb l’ajuda de professionals, s’han treballat valors com la convivència al barri i la integració d’aquests joves en el món acadèmic i laboral.

Atenció especialitzada als joves ravalencs

Els tutors encarregats de cada jove integrat dins el projecte Itaka defineixen un itinerari per a casdascú tenint en compte les seves necessitats i motivacions, garantint així l’atenció especialitzada. En tot moment, el procés d’integració es du a terme  amb la implicació de les famílies.

Tot i que el projecte ha nascut al Raval, els organitzadors entenen la metodologia com un concepte extrapolable a altres barris de característiques similars.