• Economia

Ocupació indefinida de la botiga de Movistar de la plaça de Catalunya

Els instal·ladors i tècnics subcontractats per Movistar que fan vaga des del mes passat han ocupat aquest dissabte la botiga de la marca a la cantonada del carrer de Fontanella amb el Portal de l'Àngel. Fa dues setmanes ja ho van fer, però van accedir a marxar-ne amb el compromís d'iniciar una negociació directa amb Telefónica que no ha prosperat.

Eleccions municipals

  Gira fotogràfica
  dels candidats

  La jornada de reflexió s'ha convertit també en un dia per a fer fotografies de grup amb els principals candidats. Es tracta de les imatges amb què els diaris impresos ocuparan les portades d'aquest diumenge, dia d'eleccions. Els fotògrafs de 'La Vanguardia' han fet pujar els set candidats a l'escenari del Teatre Tívoli per descobrir simbòlicament una placa de Barcelona.

  • Política

  16.400 barcelonins
  ja han votat per correu

  Correus té en custòdia uns 16.400 vots de barcelonins per a les eleccions municipals de diumenge, en espera que s'hi puguin sumar les paperetes que encara estiguin en trànsit. A tota la província, ja hi han votat 30.802 persones, una xifra propera a la dels comicis de 2011, en què es van recollir 30.901 vots.

  • Societat | Sant Andreu

  Tancats perquè no
  se n'enderroqui res

  Una trentena d'alumnes de la Llotja s'han tancat a la seu del barri de la Sagrera per demanar que no se n'enderroqui una part per fer-hi un nou poliesportiu. El projecte inclou tres pavellons, unes piscines d'estiu i obrir un nou carrer per connectar els carrers del Pare Manyanet i del Camp del Ferro. Això afecta les naus on actualment l'escola d'art imparteix fins a cinc graus diferents.

  • Sants - Montjuïc

  La reforma de la plaça de Can Mantega, a l'estiu

  Les obres de remodelació de la plaça de Can Mantega començaran a mitjan juny. Segons els veïns, aquesta data suposa un endarreriment respecte al calendari que els va donar l'Ajuntament fa uns mesos. Asseguren que es va comprometre que els treballs començarien durant el mes d'abril, però un alentiment dels tràmits administratius ha impedit complir els terminis.

  • Societat

  Pla per salvar els ocells salvatges ferits

  Amb la calor comença l'època de cria de moltes espècies d'animals i, amb el naixement dels petits, augmenta el nombre d'exemplars en llibertat que es desorienten o cauen del niu. Des de fa dos anys, el Departament d'Agricultura té un pla de recollida d'animals que permet rehabilitar els exemplars trobats i tornar-los a deixar en llibertat.

  • Cultura

  'Incerta glòria', de Joan Sales, en versió Rigola

  Àlex Rigola ha fet un forat en la seva agenda com a director de la secció de teatre de la Biennal de Venècia per fer front a una empresa agosarada: condensar en tres hores de funció la novel·la 'Incerta glòria', de Joan Sales. Una obra en què l'autor va ficcionar l'experiència viscuda a les trinxeres del front d'Aragó durant la Guerra Civil, considerada de les millors de la narrativa catalana del segle passat.

  • Societat

  Contra un herbicida potencialment cancerígen

  Barcelona s'ha sumat a la Marxa Mundial contra Monsanto que se celebra cada any a més de 400 ciutats del món amb una concentració a la plaça de Sant Jaume. Els manifestants denuncien la utilització del glisofat, un herbicida que fabrica la multinacional Monsanto i que està asssenyalat com a probable cancerígen per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

  • Economia

  Botigues que es fan museus per atreure turistes

  Una nova aventura comercial prolifera al barri de la Sagrada Família i, més tímidament, en altres llocs turístics de la ciutat, com la Rambla. Botigues ubicades estratègicament prop del temple busquen atreure clients amb un ganxo afegit: viure una experiència dins del mateix local. El reclam sol ser un espai museístic que aporta informació complementària dels productes a la venda, i que alhora tempta el client a no marxar-ne amb les mans buides.

  • Tecnologia

  Un gran allargador
  per a les avaries elèctriques

  Endesa estrena unitat mòbil per substituir els grups electrògens. Es tracta d'una gran bobina, actualment en fase de proves, que permet subministrar l'equivalent a 10 dels generadors que s'utilitzaven fins ara. El dispositiu s'utilitzarà per a avaries en el subministrament elèctric de mitjana tensió i treballs de manteniment programats.

  • Cultura

  Joan Margarit guanya el Premi Fuster de poesia

  Joan Margarit ha rebut aquest divendres el Premi Jaume Fuster d'Escriptors en Llengua Catalana. El guardó reconeix la trajectòria i la divulgació de la seva obra. Els altres dos finalistes han estat Jordi Pàmias i Antoni Vidal Ferrando. "Escriure és l'ofici més solitari del planeta", ha dit Margarit en recollir el premi.

  • Les Corts

  Els manuscrits de Maria Mercè Marçal, a les Corts

  L'espai expositiu de les Corts ret homenatge a l'obra de la poetessa catalana Maria Mercè Marçal a través dels seus manuscrits. La seva filla Heura -que presideix la Fundació Maria Mercè Marçal- ha estat l'encarregada d'ajudar a dissenyar l'exposició.

  • Esports

  Últim tren a Europa

  L'Espanyol jugarà aquest dissabte al camp del Celta amb l'objectiu de guanyar i esperar que els altres resultats de la jornada els afavoreixin per poder arribar a la setena plaça. Necessiten una derrota de l'Athletic Club, que el Màlaga no guanyi i que el Rayo sí que guanyi el seu partit. Tot plegat és complicat, però no llancen la tovallola. Sergio González també ha elogiat avui Xavi Hernández.

  • Esports

  L’Audiència envia el cas Neymar a Barcelona

  La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha acordat estimar els recursos presentats per l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell; el president actual, Josep Maria Bartomeu, i el club, contra la decisió del jutge Pablo Ruz -dictada el 13 de març- de tancar la instrucció i proposar l'obertura de judici oral pel cas Neymar. Els jutges consideren ara que no és competència de l'Audiència Nacional, sinó del jutjat ordinari.