• Societat | Ciutat Vella

La Barceloneta reprèn la croada contra els pisos turístics

La plataforma La Barceloneta Diu Prou ha demanat una reunió d'urgència amb la regidora del districte, Mercè Homs. L'arribada del bon temps, diuen, ha portat les primeres actituds incíviques per part de turistes. La plataforma considera que els protocols d'avís a la Guàrdia Urbana són poc eficaços i que l'Administració s'ha relaxat a l'hora de perseguir aquells que lloguen pisos a turistes sense llicència.

 • Societat

La Project X Barcelona no es farà

La macrofesta Project X, finalment, no se celebrarà. Els organitzadors han comunicat a través de la xarxa social Facebook que suspenen l'esdeveniment programat per al 22 d'abril i al·leguen haver rebut "pressió" tant per part de l'Ajuntament com de la Guàrdia Urbana. Des del consistori asseguren que s'ha imputat a dos organitzadors una "possible acció de promoció del consum de drogues".

 • Societat

Lufthansa coneixia el passat depressiu de Lubitz

Lufthansa ha admès en un comunicat que sabia que el copilot Andreas Lubitz havia interromput el 2009 la seva formació per un episodi "de depressió severa", després que ell els n'hagués informat. Altres documents mèdics i correus electrònics de Lubitz i l'escola de pilots també els ha fet arribar l'aerolínia a la Fiscalia de Düsseldorf.

 • Mobilitat

Gairebé 24 hores al Prat esperant un vol cap a Alger

Un grup de 45 passatgers que havien d'embarcar dilluns al vespre en un vol d'Air Algerie cap a Alger han hagut d'esperar prop de 24 hores la sortida de l'aparell a la T1 de l'aeroport del Prat. Formen part de les ONG Una Finestra al Món i L'H al Sàhara i es desplacen cap als campaments de refugiats de Tindouf. La companyia diu que el retard es deu a una vaga a l'aeroport de destí. [Imatge: Eduard Boada]

 • Societat

Intervenen 161 quilos d’aliments en mal estat

La Guàrdia Urbana ha decomissat 161 quilos d'aliments en mal estat en 11 locals de la ciutat en el marc del Dispositiu Rebost. Durant l'operació, el cos municipal i l'Agència de Salut Pública han fet escorcolls a 43 locals per comprovar el compliment de la normativa en relació amb l'activitat de cada establiment i augmentar la seguretat i les condicions sanitàries dels comerços. S'han fet cinc cessaments temporals d'activitat i quatre més s'han precintat.

 • Eixample

Veïns de Balmes 58 es mobilitzen contra un hotel

Els veïns del número 58 del carrer de Balmes no volen un hotel al bloc d'habitatges. L'Ajuntament, de moment, ha aturat les obres per l'incompliment de normativa en espera que presentin els requeriments que demanen. Els veïns reclamen que se n'impedeixi l'obertura definitivament i asseguren que els promotors fan servir una escletxa legal per instal·lar-s'hi.

 • Sarrià - Sant Gervasi

10.000 visitants als jardins de Muñoz Ramonet

Al llarg dels caps de setmana dels darrers tres mesos, els Jardins de Muñoz Ramonet han rebut 9.761 visitants. Després de 22 jornades de portes obertes, l'espai es tornarà a tancar per iniciar els treballs per reparar i fer accessible el recinte a més de renovar la vegetació seguint el projecte original de Forestier.

 • Eixample

Un arxiu fotogràfic insòlit

L'arxiu fotogràfic de la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic inclou l'Arxiu Mas i algunes col·leccions de Josep Gudiol Ricart, que va ser-ne el primer director. Recull documentació artística des de fa més de 100 anys, cosa que la converteix en una font d'informació única. Entre d'altres, també conserva una biblioteca sobre el vidre, força completa fins als anys 60.

 • Cultura | Ciutat Vella

Una aposta teatral endeutada fins al coll

La sala dels Miniteatres, situada al carrer d'en Robador, està tancada des de novembre i en les pròximes setmanes hi obrirà un restaurant. Centenars d'actors i directors que van participar en el projecte denuncien que encara tenen pendent de cobrar la feina feta. Des de la direcció diuen que la causa de la fallida ha estat la falta de suport de l'Ajuntament, i aquest es defensa dient que és un conflicte entre privats.

 • Mobilitat | Nou Barris

Quatre nous autobusos per a les línies de Torre Baró

Les línies 80, 81 i 82 d'autobús, que donen servei a Torre Baró, renovaran la flota aquest dimecres amb quatre vehicles. Les noves incorporacions podran transportar una cinquantena de persones i disposen d'un sistema per reduir les emissions de gasos contaminants. [Foto: Ajuntament de Barcelona]

 • Cultura | Horta - Guinardó

Les bateries antiaèries estrenen museu

El turó de la Rovira estrena aquest dimarts un nou museu per explicar el paper de les bateries antiaèries durant la Guerra Civil Espanyola, que permet conèixer també la història del barraquisme a la zona. A més, s'han rehabilitat els accessos per convertir l'espai en un parc per als veïns dels districtes d'Horta-Guinardó i Gràcia.

 • Societat | Ciutat Vella

Escoltes rehabiliten pisos de famílies vulnerables

Una quarantena de nois d'entre 15 i 18 anys treballen aquests dies rehabilitant pisos de famílies vulnerables. Són voluntaris d'Escoltes de Catalunya, que organitza el camp de treball 'Fem la Murga' coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa. L'objectiu és ajudar les famílies en risc d'exclusió social i donar a conèixer als joves de l'entitat aquesta problemàtica.

 • Política

L'arquitecte Daniel Mòdol, l'independent de Collboni

L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, incorpora a la seva llista per a les eleccions municipals l'arquitecte Daniel Mòdol, autor de la remodelació de les Glòries, el nou Mercat dels Encants i del Mercat de la Guineueta. Collboni no ha concretat quin lloc ocuparà però anirà amunt. Amb Mòdol, Collboni aposta per un "urbanisme social" i reivindica el dels governs d'esquerres als 80 i 90.

 • Societat

Un espai per als gossos
el triple de gran

El Parc de l'Estació del Nord es convertirà en l'espai més gran de la ciutat destinat als gossos amb 3.000 m2, que triplicaran l'espai actual. La presència dels gossos sense lligar al parc havia provocat desavinences entre veïns i propietaris. Aquesta iniciativa forma part de la primera fase del pla municipal per ampliar o crear més espais d'esbarjo per a gossos a la ciutat passant dels 22.500 als més de 54.000 metres quadrats.

 • Sant Andreu

Jocs de taula creats a
l'Espai 30 de la Sagrera

Dos aficionats als jocs de taula van fundar fa tres anys l'empresa Singular Games amb l'objectiu de crear i editar jocs nous. Fins ara, han aconseguit distribuir-ne dos i en uns mesos sortirà a la venda el tercer. El Xavier Colomer i el Ferran Anglès viuen al districte de Sant Andreu i han fet de l'Espai 30, de la Sagrera, el seu lloc de trobada i de creació. Tot i que no viuen d'aquesta feina, esperen poder-ho fer aviat.

 • Sant Andreu

Baró de Viver ja
té gespa artificial

Els veïns de Baró de Viver estan d'enhorabona, perquè el camp de futbol sala és ara de gespa artificial. Fa vuit anys que l'anterior junta de l'Asociación Deportiva Barón de Viver reclamava alguna millora per reduir la humitat de la pista, ja que impedia un 40% dels entrenaments cada temporada.

 • Esports

Pedro Dólera, l'estrateg

L'Europa va aconseguir després de 17 anys un títol, la Copa Catalunya, contra el Girona. Els dos gols que van donar la victòria als de Pedro Dólera es van aconseguir mitjançant l'estratègia. La pilota aturada s'està convertint en una de les armes dels escapulats, i de moment a la Lliga el 37% dels gols s'han marcat d'aquesta manera.