• Política

Barcelona crearà un registre de famílies d'acollida de refugiats

L'Ajuntament obrirà un registre de famílies disposades a acollir refugiats a casa i donar-los ajuda. Ho ha anunciat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, després d'una trobada amb diverses entitats i ONG especialitzades en l'acollida de persones que necessiten asil. Pisarello ha demanat al Govern espanyol que destini més recursos a l'acollida de refugiats i que els faci arribar a les ciutats.

 • Política

Disparitat d'opinions sobre l'acollida de refugiats

Diversitat d'opinions dels grups de l'oposició sobre la implicació que Barcelona ha de tenir en l'acollida de refugiats. Arran de la trobada que el govern ha mantingut aquest dimarts amb les entitats que treballen en aquest àmbit, els socialistes han demanat propostes sòlides mentre que el Partit Popular ha reclamat més concreció. Per la seva banda, Ciutadans ha alertat que per poder ser solidaris, calen mitjans.

 • Societat

La ciutat viu el tercer estiu més calorós des de 1780

El Servei Meteorològic de Catalunya ha constatat que aquest estiu ha estat el tercer més càlid des que el gener de 1780 el doctor Francesc Salvà va començar a recollir diàriament dades meteorològiques a la ciutat. Les temperatures només es van superar el 2006 i el 2003.

 • Societat

Oferien ofertes falses de mòbils per Internet

La Policia Nacional ha detingut set persones en dos pisos de Ciutat Vella i Nou Barris per formar part, presumptament, d'un grup criminal organitzat. La banda es dedicava a captar i estafar persones, majoritàriament avis, a través d'Internet, oferint-los mòbils de gamma alta.

 • Política

Colau va a Madrid per les infraestructures pendents

L'alcaldessa, Ada Colau, es reuneix aquest dimarts per primera vegada amb la ministra de Foment, Ana Pastor. La trobada es fa a Madrid i Colau hi va amb una llista d'infraestructures de la ciutat que vol que el ministeri desencalli. La Sagrera, els entorns de Sants o les millores a Rodalies són algunes de les demandes que l'alcaldessa farà a la ministra.

 • Política

Reaccions a l'absència de l'alcaldessa a la Via lliure

CiU lamenta que l'alcaldessa no assisteixi a la manifestació de l'11-S, perquè és una reivindicació d'una part important dels barcelonins. Ciutadans considera que Colau ja va reconèixer el seu compromís amb el separatisme quan va votar "sí-sí" el 9-N. I PSC i PP reclamen que Colau sigui coherent i voti en contra de l'adhesió de l'Ajuntament a l'AMI.

 • Cultura

Mor el fotògraf Miquel Galmes

El fotògraf i fundador de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Miquel Galmes, ha mort aquest dilluns als 78 anys. Ho ha comunicat l'entitat de la qual ha estat director i president fins a l'actualitat. L'acte de comiat tindrà lloc dimarts, 1 de setembre, al tanatori de Sancho de Ávila.

 • Cultura

Els bruixots de la psicodèlia hipnotizen la Sidecar

Els amants del rock psicodèlic han tingut cita a la sala Sidecar aquest dilluns a la nit. Hi han actuat els nord-americans The Warlocks, que estan de gira per Europa. Fa 15 anys, quan van començar, van col·laborar a ressuscitar un gènere que havia perdut pistonada i que avui en dia torna a suscitar interès.

 • Cultura

Tanca Negra i Criminal

La llibreria Negra i Criminal abaixarà definitivament la persiana el 3 d'octubre per "la davallada de vendes", segons ha explicat el seu propietari a l'ACN. Ubicada al carrer de la Sal, a la Barceloneta, la llibreria va obrir portes fa 12 anys amb Paco Camarasa i Montse Clavé i va fer una aposta exclusiva sobre literatura negra, policíaca i d'intriga.

 • Cultura

La Casa Batlló recupera els mapatges per la Mercè

El "video-mapping" de la Casa Batlló és una projecció audiovisual sobre la façana de l'edifici modernista d'Antoni Gaudí. El mapatge ja es va poder veure durant els actes de celebració del 10è aniversari de la declaració de l'edifici com a patrimoni mundial per la Unesco. Al vídeo es revelaran totes les simbologies i interpretacions que van inspirar Gaudí a l'hora de crear la façana.

 • Societat

Denuncien la desaparició de frases en un mural

Els textos de caire antifeixista i antisistema d'un mural del carrer de Vidal i de Valenciano, al Poblenou, han estat esborrats durant el mes d'agost. L'autor denuncia que, segons alguns testimonis, ha estat el servei de neteja de l'Ajuntament qui ha fet desaparèixer els textos. El regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha anunciat que ho investigarà.

 • Societat

Es disparen els casos de sífilis, gonorrea i clamídies

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, alerta de l'augment sobtat de les infeccions de malalties de transmissió sexual. Durant el 2014 es van detectar 12,4 casos de sífilis per cada 10.000 catalans, quan la mitjana europea és de 4,1. Els diagnòstics de gonorrea i de clamídies també s'han disparat i s'apunta que cada dia dos catalans contrauen el VIH.

 • Societat

Claus per millorar l’atenció als pacients amb càncer

El projecte Òptimus, un conjunt de mesures aplicades per un equip de l'Hospital Vall d'Hebron per millorar l'assistència que reben els pacients malalts de càncer, ha aconseguit millorar diferents aspectes, com el percentatge d'error a l'hora de preparar els medicaments.

 • Societat

Canvi de mes, canvi d’hàbits

L'agost s'acaba i això és sinònim de final de les vacances. Però no és només l'hora de tornar a la feina, per a la majoria. L'arribada de setembre suposa reprendre alguns hàbits aparcats durant l'estiu, al mateix temps que s'esgoten les activitats relacionades amb el bon temps.