• Mobilitat

Comencen les obres per rehabilitar
la canonada de Ganduxer

Els expedients informatius han determinat que la fuita del 8 de juliol es va deure a un defecte de fabricació a la canonada afectada. Per aquest motiu ha decidit reforçar l'estructura del tub amb una capa interior de vuit mil·límetres de polietilè. Les obres es faran entre el 26 de juliol i el 9 de setembre i afectaran el trànsit de l'entorn.

 • Societat

Neix el primer nadó amb microcefàlia per Zika

Una dona que va contraure el virus del Zika en un viatge a l'Amèrica Llatina ha donat a llum a l'Hospital Vall d'Hebron un nadó amb microcefàlia i altres malformacions. Es tracta del primer cas de microcefàlia per Zika a tot l'estat espanyol i Europa. La mare va tenir la febre vírica quan estava embarassada i al maig, a les 20 setmanes de gestació, els metges van confirmar que el fetus tenia malformacions.

 • Mobilitat

Front comú per reclamar les inversions ferroviàries

La Generalitat i diversos municipis catalans —entre els quals hi ha Barcelona— han escenificat aquest dilluns la signatura d'un manifest per fer front comú i demanar a l'Estat que compleixi les inversions a Rodalies i que traspassi les competències al govern català. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reiterat que recorreran a la via judicial per fer que el govern central aporti les inversions promeses.

 • Societat | Ciutat Vella

Ajornat un desnonament a la Barceloneta

Una cinquantena de veïns del barri i membres de la PAH acorden una moratòria de tres mesos abans de fer efectiu el desnonament d'una veïna de 82 anys. La dona està esperant que la traslladin a un pis per a persones amb problemes de mobilitat que l'Ajuntament li va adjudicar al carrer del Doctor Aiguader. Han signat pel 17 d'octubre com a nova data límit.

 • Gràcia

Una roca del triàsic al Coll

Entre el barri del Coll i el del Carmel hi ha un patrimoni geològic únic, segons uns estudis de DEPANA. Es tracta d'un marge de pocs metres quadrats de roques sedimentàries del triàsic, una època anterior als dinosaures. L'Associació de Veïns del Coll-Vallcarca demana que es conservin aquestes terres úniques a la ciutat. Aquest talús és en una zona afectada pel pla dels Tres Turons i en una cruïlla on es busquen.

 • Ciutat Vella

Neix Planeta Barceloneta

Un grup d'artistes i artesans de la Barceloneta han decidit unir-se per treballar plegats alguns projectes però sobretot per fomentar tota l'activitat creativa que hi ha al barri. Han decidit unir-se per compartir coneixements i experiències, però també per reivindicar la feina que fan i fer-la més visible.

 • Cultura

El Palau Güell s’estrena al Bachcelona

L'orgue del Palau Güell és el gran protagonista del desembarcament del Bachcelona a l'edifici modernista. L'encarregat de fer-lo sonar ha estat Juan de la Rubia, que ha interpretat diverses peces per a orgue del compositor alemany, que ha reunit en el seu últim disc, titulat 'Bach'. A més del concert els visitants també han pogut fer una visita pel palau.

 • Societat

Concentració d’homenatge al ciclista sinistrat

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre per homenatjar el ciclista que va morir diumenge a la nit després de tenir un accident amb un vehicle del servei de neteja de la ciutat. L'homenatge, convocat pel col·lectiu Massa Crítica, ha tingut també un component reivindicatiu per exigir que millorin les condicions de seguretat per als ciclistes.

 • Mobilitat

13 ferits en l'accident d'un autobús a Zamora

13 persones han quedat ferides aquest dilluns al matí en l'accident de l'autobús que feia la ruta Barcelona-Vigo, a la carretera N-610, a l'altura de la població de Fonts de Ropel (Zamora). L'accident entre l'autobús i un tractor s'ha produït cap a dos quarts de nou del matí. El conductor de l'autobús i una de les passatgeres han quedat ferits greus. El conductor del tractor i una desena de viatgers han tingut ferides lleus.

 • Cultura

La Mercè presenta
el cartell i el pregoner

L'escriptor Javier Pérez Andújar serà una de les cares destacades de les properes Festes de la Mercè. L'autor barceloní en serà el pregoner. L'altra imatge de la festa serà el cartell que ha fet l'il·lustrador Miguel Gallardo. Enguany la festa es farà del 22 al 25 de setembre i tindrà un pressupost de 3,5 milions d'euros. París serà la ciutat convidada, de manera que tota la programació estarà impregnada de participants francesos.

 • Cultura | Les Corts

La Caldera porta el festival Grec a les Corts

El director Alberto Velasco fa un homenatge als perdedors en l'obra 'Dance to death', que es representarà a La Caldera els dies 28, 29 i 30 de juliol, dins la programació del festival Grec. El muntatge representa la lluita de diverses parelles per guanyar un concurs de ball i està inspirada en les competicions que es van fer famoses als Estats Units de la Gran Depressió, quan les parelles hi participaven a la desesperada per aconseguir diners per sobreviure.

 • Sarrià - Sant Gervasi

El passat gastronòmic del Centre Cívic l'Elèctric

Fa poc més de 100 anys, a la frontera entre Barcelona i Sant Cugat, en una zona plena de berenadors, va obrir el restaurant Eléctrico. Estava ubicat a l'edifici que avui acull el Centre Cívic l'Elèctric, a uns metres de l'estació de les Planes. L'antic restaurant va tancar als anys 70, després que, segons diu la llegenda urbana, hi trobessin el cuiner mort.

 • Esports

Foc nou al futbol sala

El FC Barcelona Lassa ha presentat l'organigrama de la secció de futbol sala per a la pròxima temporada. El canvi més destacat arriba a la banqueta, ja que Andreu Plaza serà l'encarregat de dirigir l'equip en substitució de Marc Carmona. L'altra novetat és la incorporació de l'exjugador Jordi Torras com a secretari tècnic de formació.