• Ciutat Vella

Quan la policia plega,
els manters hi tornen

La venda a la manta ha desaparegut del passeig de Joan de Borbó des que, el cap de setmana passat, l'Ajuntament va instal·lar-hi un "skate park" i els Mossos d'Esquadra hi van reforçar notablement el dispositiu policial. Però els veïns i els paradistes del mercat de brocanters denuncien que els manters hi tornen cada nit quan, a les 21.30 h, marxa la policia.

 • Societat

La platja per a gossos, desbordada

El primer diumenge amb la platja per a gossos funcionant, l'aforament de 100 animals ha estat complet quasi tot el dia. La majoria d'usuaris consideren que l'espai és insuficient i, de fet, s'han format cues de fins a mitja hora per entrar-hi, que s'han esvaït quan, a les 18.30 h, una hora abans que els dies feiners, els vigilants han plegat i tots els usuaris han envaït sense control l'espai amb els seus gossos fins a la nit.

 • Gràcia

Comencen a guarnir 20 carrers de la Vila de Gràcia

Els veïns dels carrers de la Vila de Gràcia fa mesos que treballen en els guarniments que hi posaran durant la festa major, però aquest cap de setmana han sortit per primer cop dels locals i han començat a muntar-los o provar-los "in situ". El cap de setmana vinent també hi haurà veïns treballant als carrers, que es començaran a tallar del tot al trànsit a partir del 6 d'agost. Enguany, a Gràcia, es guarneixen 20 carrers, dos més que l'any passat.

 • Tecnologia

Una app per comprar
a la botiga més propera

El petit comerç disposa ara d'una nova plataforma per arribar al client a través dels dispositius mòbils. Manzaning és la primera aplicació que posa en contacte el consumidor amb el comerciant més proper i a través de la qual es poden fer tant consultes com comandes. El projecte s'estrena a Barcelona, on ha nascut de la mà d'una emprenedora, amb més de 500 botigues i parades de mercats municipals. Més endavant el servei s'expandirà a altres ciutats.

 • Cultura

El Fòrum balla
a ritme colombià

La Federació d’Associacions de Colombians a Catalunya celebra aquest diumenge la Festa Nacional de Colòmbia. La música, les danses folklòriques i la gastronomia són les protagonistes d'una llarga jornada festiva al Parc del Fòrum. També s’hi ha habilitat un espai per a nens, amb tallers i jocs per als més petits.

 • Cultura

Shakespeare reviu
al Parc de l'Estació del Nord

La companyia Parking Shakespeare torna a representar una comèdia del dramaturg anglès al Parc de l'Estació del Nord. En aquesta ocasió l'obra que han triat és 'Les alegres casades de Windsord'. La resta dels ingredients es repeteixen: un escenari a l'aire lliure i un públic disposat a gaudir de l'espectacle. L'entrada és gratuïta, però al final els assistents poden col·laborar-hi amb la voluntat.

 • Cultura

Una tragicomèdia
sobre l'ofici de la paternitat

Vania Produccions estrena obra al Teatre Borràs en el marc del festival Grec: 'El bon pare', una tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat. L'actor Lluís Soler interpreta un pare separat, alcalde d'una ciutat de províncies, a qui li cau la bena dels ulls i s'adona que la seva filla no és ben bé com s'imaginava. Completen el repartiment Georgina Latre, Jaume Madaula i Teresa Vallicrosa.

 • Mobilitat

Obres a l'estació de Sarrià dels Ferrocarrils

Des d'aquest dilluns i fins al 30 de setembre, les línies del Vallès i de Reina Elisenda dels Ferrocarrils de la Generalitat no circulen amb normalitat, degut a les obres que s'han de fer a l'estació de Sarrià per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda. L'L6 només circularà en hores punta i no arribarà mai més fins a Reina Elisenda, sinó que es quedarà a Sarrià. Per suplir-la, fora d'hores punta les línies del metro del Vallès s'aturaran a Barcelona a totes les estacions.

 • Tecnologia

"Pokedada" multitudinària

L'Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella han estat escenari aquest diumenge d'una trobada dels fans de 'Pokémon go', el videojoc de realitat augmentada que està causant furor arreu del món. S'hi han concentrat prop de 1.000 persones. La Guàrdia Urbana ha obert un expedient als organitzadors perquè no tenien permís i cobraven dos euros per les inscripcions.

 • Societat | Sant Martí

Menys productes químics per combatre les plagues

Nou pas per reduir l'ús de productes químics en els tractaments fitosanitaris de la jardineria de la ciutat: a partir d'aquest any només s'utilitzaran per combatre plagues que suposen un risc per a la salut de les persones o dels arbres catalogats. Les plagues que només causen molèsties de confort es tractaran mitjançant el control biològic.

 • Esports

Primer mes de l’Open Camp

L'Open Camp va obrir portes fa poc més d'un mes a Barcelona. L'objectiu és promocionar l'esport a l'Anella Olímpica, amb l'Estadi Lluís Companys com a punt neuràlgic del parc. Una iniciativa ambiciosa, que avui hem visitat per conèixer més a fons.

 • Esports

Primera bicicletada
amb cervesa

A Sants s'hi ha celebrat una Biclocata Cervesera, una prova ciclista que acaba amb recompensa. Un grup de corredors s'ha aplegat al barri per fer-hi una ruta en bici. El final de l'etapa era a la Caseta del Migdia, on els participants han gaudit d'un tast de cerveses artesanals.

 • Esports

El "cheerleading"
envaeix la ciutat

El festival de "cheerleading", el nom que reben els balls d'animadors als Estats Units, ha aplegat unes 400 persones de més de 35 països diferents. Els participants han pogut gaudir de classes amb professionals i han compartit vivències entre ells.