Fermí Puig

Últims dies per degustar i acomiadar-se de la cuina de Fermí Puig. El cap de sala i soci de Puig, Alfred Romagosa, ha avançat al programa ‘El món a RAC1’ que el cuiner es jubila i que a finals de maig tancarà el restaurant que porta el seu nom al número 175 del carrer de Balmes.

Després d’11 anys s’acaba una etapa i el restaurant li vol retre homenatge tornant a posar a la carta alguns dels seus plats més emblemàtics, que se serviran durant tot el mes. Plats com el caneló de rostit amb beixamel de trufes, el cabrit enfangat a la cullera o el Parmentier de llamàntol.

“No volia ser en cap guia”

Romagosa ha explicat com l’any 1999 va rebre una trucada mentre treballava al Ritz de Londres: “El Fermí em va dir que em pagava dos bitllets d’avió per venir a Barcelona a reunir-me amb ell i escoltar la seva proposta”. L’oferta era per treballar plegats al restaurant Drolma, de l’Hotel Majestic, on van estar-se fins al 2011. Posteriorment, també va ser darrere els fogons del Petit Comitè, que més endavant van regentar Nandu Jubany i Carles Gaig.

El soci de Puig també ha recordat que, després que el Drolma rebés una estrella Michelin, el cuiner va voler apartar-se d’aquest món: “No volia ser en cap guia ni que ningú el jutgés i per això vam sortir del món mediàtic, tant al Petit Comitè com al Fermí Puig”. Els qui el coneixen no només en destaquen la qualitat com a cuiner sinó també la seva humanitat, i el descriuen com una persona generosa i amb una gran capacitat per detectar el talent. De fet, va ser qui va descobrir Ferran Adrià i va recomanar a Juli Soler que el fitxés a El Bulli.